Πανακότα με γιαούρτι και μαρμελάδα φράουλα

Εύκολο επιδόρπιο με ελαφριά και βελούδινη γεύση

Υλικά για 8 άτομα

  • 500 ml φρέσκια κρέμα
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι κανονικό
  • 2 φακελάκια βανίλια
  • 2 φακελάκια ζελατίνη
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια νερό ζεστό
  • 1 κουτί μαρμελάδα φράουλα

Εκτέλεση

  1. Διαλύουμε στο νερό τη ζελατίνη και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ τη φρέσκια κρέμα μέχρι να γίνει σαντιγί.
  2. Ανακατεύουμε τη διαλυμένη ζελατίνη με τη ζάχαρη, τα γιαούρτια και τη βανίλια και έπειτα προσθέτουμε και τη φρέσκια κρέμα και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πυρέξ και αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει. Βάζουμε από πάνω τη μαρμελάδα και σερβίρουμε.
No Comments Yet

Comments are closed