Το πάμφθηνο κόλπο για ατσαλάκωτα ρούχα –Θα πετάξετε τη σιδερώστρα!

Ο χρόνος για όλους είναι πολύ περιορισμένος. Εάν λοιπόν χρειάζεστε φρεσκοπλυμένα, καλοσιδερωμένα ρούχα, υπάρχει ένα απλό τέχνασμα για να πείτε αντίο στην σιδερώστρα.

Και το καλύτερο από όλα, είναι ότι δεν κοστίζει τίποτα.

Το κόλπο είναι να τοποθετήσετε δύο – τρία παγάκια στο στεγνωτήριό σας και να το βάλετε σε υψηλή θερμοκρασία για μερικά λεπτά. Μόλις τα βγάλετε, θα δείτε ότι δεν θα έχετε ούτε μία ζάρα στα ρούχα.

Αμέτρητοι άνθρωποι στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν δοκιμάσει αυτή την ασυνήθιστη μέθοδο, με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Πώς λειτουργεί, όμως;
Δύο παγάκια στο στεγνωτήριο και τα ρούχα θα βγουν ατσαλάκωταΔύο παγάκια στο στεγνωτήριο και τα ρούχα θα βγουν ατσαλάκωτα

Η μαγεία συμβαίνει όταν ο πάγος λιώνει στην ζέστη του στεγνωτηρίου και μετατρέπεται σε νερό και στη συνέχεια σε ατμό, κάνοντας την ίδια δουλειά με το σιδέρωμα.

Το στεγνωτήριο κατά κύριο λόγο ατμίζει τα ρούχα ώστε να μην έχουν ζάρες. Σύμφωνα με όσα γράφουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όσοι επιχείρησαν αυτό το κόλπο, συνιστούν να μην γεμίζετε το στεγνωτήριο όταν χρησιμοποιείτε παγάκια. Μερικά πουκάμισα ή ένα δύο πουκάμισο και ένα παντελόνι, είναι μια καλή επιλογή.

Υπάρχουν όμως κι άλλοι τρόπου που θα σας βοηθήσουν να αποφύγετε το σιδέρωμα, συμπεριλαμβανομένου του κρεμάσματος μόλις βγουν από το στεγνωτήριο.

Με το κόλπο αυτό θα γλυτώσετε πολλές ώρες σιδερώματοςΜε το κόλπο αυτό θα γλυτώσετε πολλές ώρες σιδερώματος

Επίσης, παρόλο που μπορεί να ακούγεται προφανές, η χρήση μιας συγκεκριμένης ποσότητας απορρυπαντικού – όχι λιγότερο ή περισσότερο – είναι επίσης το κλειδί για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων.

Άλλοι λένε πως χρησιμοποιούν πιστολάκι αμέσως μόλις τα βγάλουν από το στεγνωτήριο και πως δεν χρειάζεται να σιδερώσουν τα ρούχα.

Αν πάλι θέλετε απαλές πετσέτες και σεντόνια, το ξίδι, αντί για μαλακτικό είναι η λύση. Αμέτρητοι ειδικοί καθαρισμού λένε επίσης πως το αλάτι στα ρούχα θα σας βοηθήσει να κάνετε πιο ζωντανά τα χρώματα.

Φωτογραφίες: Shutterstock, YouTube

 

No Comments Yet

Comments are closed