Παιδιά υπομονή. Οι εκλογές στο Δήμο Θεσσαλονίκης τώρα αρχίζουν

Θα έχετε δει σίγουρα σε κάποιον αγώνα στίβου ένας αθλητής να βγαίνει μπροστά, να ηγείται όλης της κούρσας μέχρι το βιράζ καθώς την ώρα της αντεπίθεσης των συναθλητών του για την τελική ευθεία ο ίδιος έχει ξεμείνει από δυνάμεις.

Φοβάμαι πως έτσι μπορεί να την πάθουν και κάποιοι υποψήφιοι δήμαρχοι που έσπευσαν να ανοίξουν όλα τα χαρτιά της στρατηγικής τους, να ξεδιπλώσουν όλες τις τακτικές τους κινήσεις και πλέον να έχουν ξεμείνει από ιδέες και πολιτικές και επικοινωνιακές πολιτικές.

Και αυτό είναι ιδιαίτερα κρίσιμο καθώς ουσιαστικά η προεκλογική περίοδος ξεκινάει μετά την Πρωτομαγιά. Αυτό είναι οι εκλογές, τότε ασχολούνται οι περισσότεροι πολίτες με υποψηφίους, συνδυασμούς προγράμματα. Δύο με τρεις εβδομάδες πριν από τις κάλπες.

Άρα ουσιαστικά τώρα είναι το κρίσιμο σημείο. Προφανώς και οι συνδυασμοί πρέπει να είναι οργανωμένοι και πλήρεις σε επίπεδο ψηφοδελτίου, προγράμματος κλπ αλλά οι πολιτικές κινήσεις που θα αναπτυχθούν αυτές τις τελευταίες ημέρες προς τις κάλπες είναι οι πιο σημαντικές. Μπορούν να δώσουν αέρα νίκης ή να υποβιβάζουν χαμηλότερα έναν υποψήφιο και έναν συνδυασμό.

Υπό αυτήν την έννοια το παιχνίδι των εκλογών προφανώς είναι ανοικτό. Σε ότι αφορά το προεκλογικό τοπίο, διότι στο παρασκήνιο κορυφώνονται επαφές, προσπάθειες ακόμη και πιέσεις για συνεργασίες, παραμένω στην άποψη ότι δεν πρόκειται να δούμε συνεργασίες τουλάχιστον ικανές να αναδιατάξουν το σκηνικό.

No Comments Yet

Comments are closed