Π. Κοκκόρης: Ζητούμε αυτοδυναμία για να εφαρμόσουμε ελεύθερα το πρόγραμμά μας.

Γιατί η ΝΔ αποκλείει τις συνεργασίες και ζητάει αυτοδυναμία ειδάλλως δηλώνει πως θα έχουμε ξανά πρόωρες εκλογές;

Η ΝΔ δεν αποκλείει τίποτε, απλώς αναφέρεται στο αυτονόητο. Ζητά από τον ελληνικό λαό ισχυρή εντολή και αυτοδυναμία για να μπορεί να εφαρμόσει ελεύθερα το πρόγραμμα της. Το παράξενο θα ήταν να μη ζητούσε.

Κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα της κάλπης, φανταστείτε όμως να είναι ανάλογο των ευρωεκλογών και λόγω εκλογικού συστήματος να χαθεί η αυτοδυναμία του πρώτου κόμματος. Προσώρας αφενός δεν γνωρίζουμε τον νέο πολιτικό χάρτη της βουλής αφετέρου κανένα κόμμα δεν έχει εκφράσει τη βούληση του να συνεργαστεί. Συνεπώς για ποιες συνεργασίες μιλάμε;

Είστε εκ νέου υποψήφιος. Που στοχεύει η νέα σας υποψηφιότητα;

Καταρχάς να ξεκαθαρίσω ότι δεν παρακάλεσα ποτέ να είμαι υποψήφιος. Ανταποκρίθηκα πάντοτε στο κάλεσμα της ηγεσίας της παράταξης, και της κοινωνίας δίνοντας πολιτικούς αγώνες, όχι για τον Παναγιώτη Κοκκόρη, αλλά για τις ιδέες μου και την παράταξη μου. Ο ορισμός μου ως σύμβουλος του Προέδρου τη ΝΔ από τον Μάρτιο του 2016 για συνταξιοδοτικά-ασφαλιστικά θέματα, κατέδειξε ξεκάθαρα την πρόθεσή του.
Για το λόγο αυτό απευθυνόμενος μέσω του myportal.gr προς τους Θεσσαλονικείς μιλώντας de profundis (εκ βαθέων) και από καρδιάς θέλω να τους πω ότι:

Ως υποψήφιος βουλευτής στην πρώτη περιφέρεια Θεσσαλονίκης θα μεταφέρω τη φωνή σας, τη φωνή και την ανάσα της πόλης μας και των ανθρώπων της, θα εργαστώ για να πετύχω το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα: έχω εμπειρία, γνωρίζω τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης και των συμπολιτών μου, έχω γνώση των εργασιακών θεμάτων, των συνταξιοδοτικών, αλλά και του δημοσιονομικού και της κοινωνικής ασφάλισης.

Να ξέρετε και να είστε ήσυχοι, ότι με τον Παναγιώτη Κοκκόρη στη Βουλή η ψυχή της πόλης μας θα είναι εκεί, η φωνή σας θα ακουστεί. Εκείνο που πρέπει να θυμάστε, το πιο βασικό είναι ότι δεν πρόκειται να σας γελάσω, δεν θα σας πω ψέματα, δεν πρόκειται να αλλάξω: αυτός που είμαι πριν θα είμαι και μετά τις εκλογές.

Η ΝΔ είναι υπέρ της επταήμερης εργασίας;

Ξέρετε είναι πραγματικά αξιοθαύμαστος ο τρόπος που ο ΣΥΡΙΖΑ -καθώς στερείται άλλων επιχειρημάτων- έχει ανάγει σε… επιστήμη τα Fake News και την παραγωγή ψευδών ειδήσεων. Επινοεί φανταστικές απειλές και επιχειρεί να σπείρει τεχνητό φόβο. Ως προς το θέμα της 7ημερης εργασίας είναι μία γελοία προσπάθεια συκοφάντησης και έχει απαντηθεί πολλές φορές.

Εμείς μιλήσαμε για 5ήμερη εργασία με πιστή τήρηση του 8ώρου. Και για δυνατότητα 7ήμερης λειτουργίας μιας επιχείρησης όταν συμφωνούν εργοδότες και εργαζόμενοι. Έτσι αυξάνεται η παραγωγή, αλλά δημιουργούνται και νέες θέσεις απασχόλησης. Και επιπλέον, δίνονται περισσότερες ημέρες άδειας και πριμ στους εργαζόμενους. Ενώ προκύπτουν και πιο πολλά έσοδα στο κράτος από την φορολόγηση των κερδών. Είναι μία θέση υπέρ της συνολικής ανάπτυξης και ξεχωριστά του κάθε εργαζομένου. Η οποία, κυρίως, προσφέρει χειροπιαστό μέλλον στους ανέργους μας.

Ελληνικά μιλάμε, αλλά οι άνθρωποι είτε δεν καταλαβαίνουν, είτε δεν θέλουν να καταλάβουν. Είναι σα να ζουν σε άλλο… πλανήτη.

Μιλάτε για μείωση των φόρων. Έχετε τη σύμφωνη γνώμη των θεσμών;

Θα παραφράσω ένα γνωστό σύνθημα και θα σας πω ότι για να πετύχεις έναν στόχο συχνά δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο. Οι θεσμοί –κατά την ορολογία του ΣΥΡΙΖΑ- δεν εξετάζουν τον τρόπο που θα πετύχεις τον στόχο σου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ –που μόνο διαπραγμάτευση δεν έκανε με τους εταίρους μας- για να πετύχει τα ματωμένα πλεονάσματα διέλυσε τη μεσαία τάξη επιβάλλοντας την υπερφορολόγηση. Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα υπερπλεονάσματα Τσίπρα τα οποία σκοτώνουν την κοινωνία και την οικονομία δυναμιτίζοντας κάθε δυναμική ανάπτυξης. Εμείς στοχεύουμε σε ανάπτυξη που θα φτάνει το 4 % και θα το πετύχουμε.

Η Νέα Δημοκρατία, έχοντας ως δεδομένο τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους που τα θεωρεί αξιόπιστα διαθέτει ένα πρόγραμμα απολύτως κοστολογημένο και γι αυτό έχει σκοπό να μειώσει τη φορολογία επιχειρήσεων και πολιτών ξεκινώντας από το 2020. Και βέβαια στόχος της είναι να περιορίσει παράλληλα και κρατικές δαπάνες  με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα μέσω της αξιολόγησης των κρατικών δαπανών στη δημόσια διοίκηση ή τη βελτίωση των αποτελεσμάτων και τη δημοσιονομική πειθαρχία στους φορείς της γενικής κυβέρνησης.

Σας προβληματίζει, αν είστε κυβέρνηση, τι αντιπολίτευση θα βρείτε από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Με την προϋπόθεση πάντα να μας δώσει την εντολή ο ελληνικός λαός, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν θα είναι τι αντιπολίτευση θα… βρούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, αλλά τι κράτος θα παραλάβουμε από την απερχόμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Αν κρίνουμε από τη σπουδή που έδειξαν την τελευταία στιγμή να περάσουν μέσω της βουλής διάφορες εξπρές ρυθμίσεις για να ευνοήσουν… ημετέρους, πολύ φοβάμαι ότι η νέα κυβέρνηση θα διαπιστώσει πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις σε κάθε τομέα και σε κάθε υπουργείο που θα παραλάβει.

Όσο για την αντιπολίτευση που θα ασκήσουν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένω εκπλήξεις: είναι αναμενόμενο ότι την επόμενη μέρα θα ξεχάσουν ότι υπήρξαν μέλη μιας από τις αντιλαϊκές και πλέον δουλικές κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης, εκείνης της κυβέρνησης που από… αντιμνημονιακή έφερε το τρίτο και χειρότερο μνημόνιο στη χώρα και θα μετατραπούν και πάλι σε κατά φαντασία επαναστάτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τη δουλειά του, όπως την έκανε πάντα, κι εμείς θα κάνουμε τη δική μας όπως οφείλουμε να την κάνουμε για την ανόρθωση της χώρας. Στο χέρι μας είναι να πετύχουμε!

 

 

No Comments Yet

Comments are closed