Π. Κοκκόρης: Οι ευρωεκλογές ειναι δημοψήφισμα κατά του ΣΥΡΙΖΑ και υπέρ της Δημοκρατίας

Το διακύβευμα των ευρωεκλογών του Μαϊου θέτει ο Παναγιώτης Κοκκόρης χαρακτηρίζοντας τες ως ένα δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης. Το γνωστό στέλεχος της ΝΔ και πρώην γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων δηλώνει πως θα δώσει το παρών στις εθνικές εκλογές και τονίζει πως “στόχος της Ν.Δ. είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε και με μια ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές”.

Θα δώσετε το παρών και σε αυτή την εκλογική μάχη;

Θα μπορούσα να πω, ότι η απάντηση είναι αυτονόητη. Τόσα χρόνια ήμουν παρών όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και σε όλα τα προσκλητήρια της Ν.Δ. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. είναι ο γνησιότερος εκφραστής των αρχών και αξιών του φιλελευθερισμού, της ελεύθερης δράσης και της δημοκρατικής προσήλωσης στη χώρα μας. Σε αυτό το προσκλητήριο, που θα αποτελέσει την απαρχή εξόδου του πολιτικού μας συστήματος από την διαρκή κρίση και την δημοκρατική απαξίωση του σήμερα, δηλώνω ενεργά παρών. Είναι υποχρέωσή μας η συστράτευση όλων των πολιτών γιατί την απαξία και το ψέμα δεν τα αντέχουν άλλο οι πολίτες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι σε αυτές τις εκλογές η ελπίδα όλων των Ελλήνων.

Πότε εκτιμάτε ότι ο πρωθυπουργός θα επιλέξει να γίνουν βουλευτικές εκλογές;

Όποτε και να επιλέξει ο κ. Τσίπρας να κάνει εκλογές θα υπογράψει την οριστική καταδίκη του. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο το ψέμα, τον λαϊκισμό και την αναποτελεσματικότητα. Οι εκλογές θα σημάνουν την αρχή του τέλους μιας περιόδου που θα καταγραφεί ως γκρίζα περίοδος στην νεώτερη πολιτική ιστορία της Ελλάδος. Οι ευρωεκλογές θα αποτυπώσουν την έκφραση της πραγματικής βούλησης των πολιτών που ο κ. Τσίπρας δεν θέλει να αποδεχθεί. Η ευκαιρία αυτή θα μπορούσε να συμβάλει έστω και την τελευταία στιγμή στην δημοκρατική ενδυνάμωση του πολιτικού μας συστήματος αλλά και να υποδηλώσει την ελάχιστη προσήλωση του στις αρχές της δημοκρατίες και του “ευ αγωνίζεσθαι”.

Η Ν.Δ. που θέτει τον πήχη του αποτελέσματος στις ευρωεκλογές, δεδομένου ότι τις χαρακτηρίζει δημοψήφισμα;

Στόχος της Ν.Δ. είναι όχι μόνο να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές, αλλά να κερδίσουμε και με μια ευρεία νίκη και στις εθνικές εκλογές. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την καταπίεση και την εξόντωση μέσω των φόρων και ταυτόχρονα αναζητούν ένα συγκροτημένο σχέδιο για ένα καλύτερο αύριο. Η Ν.Δ. έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και απαντά συγκεκριμένα και αποτελεσματικά σε όλα τα θέματα.

Επομένως, επιδιώκουμε μια καθαρή νίκη. Είναι προφανώς θετικό για την παράταξη ότι οι δημοσκοπήσεις επιβεβαιώνουν το ρεύμα νίκης, που διαπιστώνουμε άλλωστε όλοι και στις προσωπικές μας επαφές με τον κόσμο. Αυτό που εν τέλει έχει σημασία και είμαστε σίγουροι ότι θα γίνει πράξη είναι, ότι το μήνυμα των ευρωεκλογών θα είναι ξεκάθαρα υπέρ μας.

Οι στόχοι της Ν.Δ. είναι συγκεκριμένοι: Πρώτον, η καθαρή νίκη της στις ευρωεκλογές, οι οποίες αποτελούν το σκαλοπάτι, τη γέφυρα για μια μεγάλη πολιτική επικράτηση και στις εθνικές εκλογές. Το αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές πρέπει να είναι ένα δημοψήφισμα όχι μόνο κατά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και υπέρ της Δημοκρατίας.

Δεύτερον, να σταλεί ένα ακόμη μήνυμα, ώστε να μην κερδίσει καμία Περιφέρεια ο ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες Περιφέρειες στη Ν.Δ, διότι θέλουμε τους Περιφερειάρχες συμμάχους μας.

Τρίτον, να εκλεγούν δήμαρχοι με τα δικά μας χρώματα σε όλους τους μεγάλους δήμους της χώρας και όχι μόνο.

Οι εκλογές της 26ης Μαΐου 2019 δεν αφορούν μόνο το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά και τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο θα είναι η πρώτη φορά μετά από 5 χρόνια που η κοινωνία θα μιλήσει με τη δική της φωνή. Οι εκλογές αυτές είναι ένα δημοψήφισμα κατά της χειρότερης κυβέρνησης που έχει γνωρίσει ο τόπος από την μεταπολίτευση και μετά. Την συγκεκριμένη Κυριακή το μήνυμα του λαού στον ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στα ατέλειωτα ψέματα, την εξαπάτηση, τους αβάσταχτους φόρους, τον ευτελισμό της δημόσιας ζωής και την προσβλητική Συμφωνία των Πρεσπών θα πρέπει να είναι ένα και σαφές : «Φτάνει πια, ως εδώ!».

Η Ν.Δ. μιλάει για μείωση των φόρων. Μπορεί αυτό να γίνει δίχως την έγκριση των θεσμών; Δεν αναγνωρίζετε θετικά βήματα στην οικονομία με την έξοδο στις αγορές;

Τα μέσα που θα έχουμε στην διάθεση μας, θα προσδιορίσουν τις αλλαγές που απαιτούνται για να φτάσουμε στην ανάπτυξης της οικονομίας της χώρας μας. Υπάρχουν λύσεις αναδιανομής του πλούτου αρκεί να εξηγήσουμε στον Ελληνικό λαό την ανάγκη αναδιάρθρωσης των οικονομικών δεδομένων. Η έξοδος στις αγορές δεν μπορεί να είναι ένας προπαγανδιστικός μηχανισμός παραπλάνησης των πολιτών και απόκρυψης της αλήθειας. Ο κ. Μητσοτάκης, και όχι μόνο, έχουν επισημάνει το αυτονόητο για τους ορθολογικούς επιστήμονες, ότι δηλαδή σε περιπτώσεις οικονομικής κρίσης η πιο πετυχημένη συνταγή είναι η μείωση των φόρων και όχι η αύξηση τους. Οι πολίτες δεν αντέχουν άλλο την συνεχή εξαθλίωση και να ζητούν από τον κύριο Τσίπρα και τους συντρόφους του τα αυτονόητα.

Εμείς θα συνεχίσουμε τη συζήτηση με τους θεσμούς και θα αναζητήσουμε εφικτές λύσεις. Δυστυχώς, η σημερινή κυβέρνηση βιάζεται να λύσει το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται αλλά δεν κάνει τίποτα για την ουσιαστική βελτίωση της κατάστασης των πολιτών. Τέλος, τα επιδόματα από την κάλπικη χρησιμοποίηση των πλεονασμάτων δεν σώζουν την κατάσταση. Αντίθετα, καθίστανται βορά των «πάσης φύσεως» πτωχών και διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα που ζει σήμερα η χώρα.

No Comments Yet

Comments are closed