Όταν ο Ντάισελμπλουμ θυμήθηκε τον Βαρουφάκη!

Μπορεί η σημερινή συνάντηση του Γερούν Ντάισελμπλουμ να ήταν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως ο επικεφαλής του Eurogroup θυμήθηκε τον Γιάνη Βαρουφάκη και την πρώτη τους επεισοδιακή γνωριμία στην Αθήνα.

Η κουβέντα ξεκίνησε με αφορμή το σχόλιο του Ελληνα υπουργού οικονομικών, ο οποίος παρουσιάζοντας την αίθουσα συναντήσεων εξήγησε στον Ολλανδό πολιτικό ότι έχουν πάψει να μπαίνουν οι φωτογραφίες των υπουργών οικονομικών από την εποχή που ξεκίνησαν τα μνημόνια και έτσι η τελευταία φωτογραφία είναι αυτή του Γιάννη Παπαθανασίου.  «Δεν θα δείτε ούτε τον Παπακωνσταντίνου, ούτε τον Στουρνάρα, ούτε τον Βαρουφάκη», σημείωσε

Ο Ντάισελμπλουμ γύρισε, κοίταξε τις φωτογραφίες των πρώην υπουργών και απάντησε: «Αυτό είναι τόσο άδικο, γιατί οι υπουργοί μετά το 2010 έκαναν όλη τη σκληρή δουλειά».

Πρόσθεσε δε με νόημα: «Μου φέρνει μνήμες αυτή η αίθουσα », ενώ όταν τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι τι είχε πει τότε στον Γιάνη Βαρουφάκη και εκείνος αντέδρασε με το γνωστό «Ουάου» ο κ.Ντάισελμπλουμ είπε: «Δε σας λέω. Αν γράψω βιβλίο, σας υπόσχομαι θα το γράψω εκεί».

Στις δηλώσεις του ο επικεφαλής του Eurogroup είπε πως έχει επανέλθει η προοπτική και η εμπιστοσύνη. «Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον ως το τέλος του έτους να κλείσει η αξιολόγηση και αυτό είναι εφικτό. Θα πρέπει όμως να είναι καθαρή έξοδος».
Από την πλευρά του ο κ. Τσακαλώτος ανέφερε πως «στόχος είναι η καθαρή έξοδος. Θα υπάρξουν σκαμπανεβάσματα και προβλήματα, αλλά θα τα ξεπεράσουμε όπως κάθε φορά». Παράλληλα είπε πως το 2017 θα υπάρξει υπέρ-απόδοση, το  2018 «κάπου δεν θα πάμε καλά, κάπου θα έχουμε υπέρ-απόδοση».

Τέλος ο κ. Ντάισελμπλουμ όταν ρωτήθηκε για το αν θα υπάρξουν νέα μέτρα το 2019 είπε πως όλα πάνε καλά, ενώ αναφορικά με όσα ακούγονται για εποπτεία μετά το μνημόνιο είπε πως «στο τέλος κάθε προγράμματος υπάρχει επιτήρηση».

No Comments Yet

Comments are closed