ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση έχει την ευθύνη για τις επιθέσεις κατά στελεχών της ΝΔ

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης μετά τη διπλή επίθεση που δέχτηκαν τις τελευταίες δύο ημέρες τα επαγγελματικά γραφεία δύο στελεχών της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, της Αν. Ασπρούτσου και της Μ. Δερμεντζοπούλου.

Στην ανακοίνωση ημειώνεται ότι για τη δραστηριότητα αυτή ευθύνεται πλήρως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η ανοχή που επιδεικνύει.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Στην εποχή ΣΥΡΙΖΑ τα κρούσματα βίας έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Τα τελευταία 24ωρα, δε, παρακολουθούμε συνεχείς επιθέσεις γνωστών – αγνώστων εις ένδειξη αλληλεγγύης στον αμετανόητο τρομοκράτη Δημήτρη Κουφοντίνα και μάλιστα ακόμα και στους επαγγελματικούς χώρους στελεχών της ΝΔ.

 

Ακόμα μία επίθεση έλαβε χώρα χθες στο Δικηγορικό Γραφείο της υποψήφιας Περιφερειακής Συμβούλου, Μελίνας Δερμεντζοπούλου. Στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου αναρχικοί πέταξαν τρικάκια και έγραψαν συνθήματα με σπρέυ. Αντίστοιχη «παρέμβαση» πραγματοποιήθηκε προχθές στο Δικηγορικό Γραφείο της αναπλ. Διευθύντριας της Διοικούσας και υποψήφιας Δημοτικής Συμβούλου, Αναστασίας Ασπρούτσου.

 

Τέτοιου είδους επιθέσεις με σκοπό τον εκφοβισμό πολιτών (ακόμα και στον επαγγελματικό τους χώρο!!), συνιστούν ευθεία επίθεση στην Δημοκρατία, καθώς στόχο έχουν την διατάραξη του προεκλογικού αγώνα.

 

Όλα αυτά, φυσικά με την ανοχή – αν όχι με την προτροπή – της Κυβέρνησης, η ανικανότητα της οποίας έχει δημιουργήσει ένα πρωτοφανές κλίμα ανασφάλειας.

 

Και αναρωτιόμαστε: πρέπει εκτός από τους βανδαλισμούς να υπάρξουν και θύματα για να δοθεί ένα τέλος στην ανομία και τους εκβιασμούς; Πρέπει να απειλήσουν κάποιον αναρχικό ή τρομοκράτη ή κάποιος στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ για να επέμβει η Εισαγγελία; Ή μήπως πρέπει να συνηθίσουμε να ζούμε υπό το καθεστώς φόβου;

 

Κύριε Τσίπρα, η ανοχή σημαίνει συνενοχή και η κυβέρνησή σας έχει την ευθύνη για όσα συμβαίνουν. Σας θυμίζουμε, όμως, ότι δεν έχουμε μάθει να το βάζουμε κάτω, ούτε να φοβόμαστε για τις ιδέες μας.

 

 

No Comments Yet

Comments are closed