ΟΛΘ: Νέος ισχυρός άνδρας ο Θανάσης Λιάγκος

Tον Αθανάσιο Λιάγκο, υψηλόβαθμο στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ (επικεφαλής της διεύθυνσης των λιμανιών) και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς, θα προτείνει στην επερχόμενη γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης (στις 30 Ιουνίου), ως Εκτελεστικό Πρόεδρο η βασική μέτοχος της εισηγμένης, η South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) .

Ο Θανάσης Λιάγκος θα φορέσει έτσι το ένα από τα δύο καπέλα του σημερινού προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Σωτήρη Θεοφάνη. Η αποχώρηση του Σ. Θεοφάνη γίνεται με συναινετικό τρόπο, όπως αποδεικνύεται και από την πρόταση για παραμονή του ως μη εκτελεστικό μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΘ, που αναμένεται να καταθέσει η SEGT. Για τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου αναμένεται να προταθεί ο νυν General Manager του λιμανιού, ο εξ Ιταλίας προερχόμενος βετεράνος τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων, Φράνκο Κούπολο.

Η αποχώρηση του Λιάγκου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς αφήνει μία κενή θέση, την οποία αναμένεται να καταλάβει πρόσωπο εμπιστοσύνης του ΤΑΙΠΕΔ, όπως προβλέπεται από την συμφωνία μετοχών μεταξύ Cosco και ελληνικού Δημοσίου. Οι άλλες δύο θέσεις από την συνολικά τρεις, που ελέγχει το ΤΑΙΠΕΔ στον ΟΛΠ, καταλαμβάνονται από το στέλεχος του ΤΑΙΠΕΔ Χάρη Καραμανέα και τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μόραλη.

(www.bnbdaily.gr)

No Comments Yet

Comments are closed