Όλες οι θέσεις και ο πολιτικός λόγος της ΝΔ σε 122 σελίδες

Τα επικαιροποιημένα “Σημεία Αλήθειας’ εξέδωσε και απέστειλε στα στελέχη της η Νέα Δημοκρατία. Μέσα σε 122 κωδικοποιείται με μεγάλες λεπτομέρειες όλος ο πολιτικός λόγος και οι προγραμματικές θέσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σε πολιτικό επίπεδο έμφαση δίνεται στα ανοίγματα προς πολίτες όλων των πολιτικών χώρων. “Απευθυνόμαστε σήμερα όχι μόνο προς τους πολίτες που ψήφισαν την παράταξή μας αλλά σε όλους. Και ανάμεσα τους στον απογοητευμένο κόσμο της κεντροαριστεράς και της αριστεράς. Θέλουμε να τους στείλουμε ένα απλό και καθαρό μήνυμα. Υπάρχουν ιστορικές συγκυρίες κατά τις οποίες οι διαφορετικές ιδεολογικές προσεγγίσεις αίρονται ενώπιον ενός μεγαλύτερου και σημαντικότερου διακυβεύματος.

Ξέρουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας έχουν πικραθεί από την πολιτική και αποστρέφονται τη συμμετοχή στα κοινά. Όμως η αποχή δεν είναι λύση. Είναι ο μόνος τρόπος να μην αλλάξουν τα πράγματα. Αντίθετα, η συμμετοχή είναι δύναμη. Δίνει οξυγόνο στη δημοκρατία μας. Η ιστορία γράφεται από αυτούς που συμμετέχουν και όχι από αυτούς που απέχουν. Η Νέα Δημοκρατία θα είναι μια κυβέρνηση όλων των Ελλήνων. Με κυβερνήτες τους πιο άξιους των Ελλήνων. Έτσι μόνο θα πάμε μπροστά. Μπορούμε”, αναφέρεται στο κλείσιμο της έκδοσης.

Οι προτάσεις

Σε ότι αφορά τις προγραμματικές θέσεις της ΝΔ αναφέρεται πως ο κ. Τσίπρας ενώ έλεγε θα σκίσει τα Μνημόνια τελικά υπέγραψε ένα 4ο. Παρουσιάζονται οι προτάσεις για μειώσεις φόρων και φορολογικών συντελεστών ενώ τονίζεται πως για τις προσλήψεις στο δημόσιο θα επανέλθει το 1 προς 5. Για το εκλογικό σύστημα εκφράζεται η διαφωνία με την απλή αναλογική και προτείνεται ένα νέο πιο αναλογικό από το σημερινό σύστημα. Εκτενώς παρουσιάζεται η πρόταση για τη “δεύτερη ευκαιρία για υπερχρεωμένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις”. Για την ονομασία της πΓΔΜ σημειώνεται πως δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή “μακεδονική” εθνότητα και γλώσσα. Σε ότι αφορά τις προτάσεις για τη Συνταγματική Αναθεώρηση ξεχωρίζουν αυτές για ενίσχυση αρμοδιοτήτων στον Πρόεδρο της Βουλής και αποσύνδεση της αδυναμίας εκλογής του από διάλυση της Βουλής όπως και η θεσμοθέτησης πενταετούς κοινοβουλευτικής θητείας δίχως δυνατότητα προσχηματικής διάλυσής της.

Δείτε το πρόγραμμα της ΝΔ: Σημεία Αλήθειας Οκτώβριος 2018

No Comments Yet

Comments are closed