Όλες οι διεθνείς τάσεις στο κόσμημα συναντώνται στη Θεσσαλονίκη

Με σημαντικές ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές και όλες τις τελευταίες τάσεις του κλάδου του κοσμήματος ανοίγει τις «πύλες» της σήμερα 20 Οκτωβρίου, η 33η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού KOSMIMA.

Στη φετινή διοργάνωση, η οποία φιλοξενείται μέχρι τις 22 Οκτωβρίου στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συμμετέχουν 95 άμεσοι και έμμεσοι εκθέτες, ενώ θα υπάρξουν άμεσες συμμετοχές και από τη Γερμανία, την Ινδία και την Τουρκία, αναφέρεται σε ανακοίνωση της διοργανώτριας εταιρείας, ΔΕΘ – HELEXPO ΑΕ.

Στην 33η KOSMIMA δίνουν το «παρών» κατασκευαστές, εργαστήρια, σχεδιαστές, εισαγωγείς, αντιπρόσωποι και χονδρέμποροι κοσμημάτων, ωρολογίων και πολύτιμων λίθων, καθώς και εταιρείες με ασημένια είδη, είδη συσκευασίας και μηχανήματα.

Ενόψει της KOSMIMA, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ) και η ΔΕΘ-Helexpo διοργάνωσαν τον 29ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φιλοτέχνησης Σχεδίου Κοσμήματος, που έχει διαχρονικά ως σκοπό την ανάπτυξη και την ανάδειξη του ελληνικού κοσμήματος.

Φέτος, το θέμα του διαγωνισμού ήταν «η κινητική τέχνη στο κόσμημα», με τους διαγωνιζόμενους να καλούνται να εμπνευστούν από την κίνηση για τις δημιουργίες τους. Ο φετινός διαγωνισμός μέτρησε 25 συμμετοχές σπουδαστών και επαγγελματιών με 27 έργα. Οι νικητές θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια της KOSMIMA, οι επισκέπτες της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα βραβευμένα έργα στους χώρους της έκθεσης.

No Comments Yet

Comments are closed