Όλα τα θέματα που έθεσαν επί τάπητος οι Επιχειρηματίες της Εστίασης της Θεσσαλονίκης στον πρωθυπουργό

Συνάντηση με επιχειρηματίες της Πρωτοβουλίας Εστίασης Θεσσαλονίκης είχε χθες ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη. Παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Σταύρος Καλαφάτης και ο Άκης Σκέρτσος.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες θα θέματα που τέθηκαν στον πρωθυπουργό αφορούν

Τη στήριξη της επαγγελματικής στέγης από την κρίση του κορωοϊού

Μείωση έως τον Οκτώβριο 60% στην επαγγελματική στέγη

Να γίνει αντιληπτό στο συνολικό αριθμό της η ζημιά που επωμίζονται ομαστε και τα βάρη που πέφτουν πάνω στην Εστίαση

Περαιτέρω ζητούν την προστασία των πιο αδύναμων και αυτών που στη πορεία θα λυγίσουν με βοήθειες ρυθμίσεων και στήριξης

Στήριξη του κλάδου της εστίασης μακροπρόθεσμα. ΦΠΑ στο 6%

Μείωση εργοδοτικών εισφορών

Η μείωση που έγινε στο ΦΠΑ να επεκταθεί και στα ποτά και να παραμείνει μετά τον Οκτώβριο

Να λάβει ο κλάδος «τη θέση που του αξίζει με βάση την συμβολή του στο εθνικό προϊόν. Να ενωθεί με τον Τουρισμό και να υπάγεται στο υπουργείο Τουρισμού με το οποίο οι επιχειρηματίες θεωρούν ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένοι..

Επιπλέον προτείνουν τη σύσταση Γραμματείας αρμόδιας αποκλειστικά για τον κλάδο

Ζητούν ακόμα «Να γίνει εύκολη η πρόσβαση μας στις τράπεζες ώστε να έχουμε ρευστότητα που τόσο πολύ μας λείπει! Να ληφθεί υπόψιν η ιδιαιτερότητα των εργασιακών μας θεμάτων όπου τεράστιος αριθμός εργαζομένων μας είναι με μερική απασχόληση η εκ περιτροπής, σημειώνουν δε ότι «Αυτό μας αφήνει έξω από πολλές διατάξεις όπως το πρόγραμμα “Συνεργασία “.

Οι επιχειρηματίες της Εστίασης τονίζουν ακόμα ότι σημείωσαν στον πρωθυπουργό τον τεράστιο αριθμό εργαζομένων που απασχολούν και το τσουνάμι ανεργίας που μπορεί να προκύψει.

Επίσης ζήτησαν να γίνει εύκολη η εξυπηρέτησή τους από τις Τράπεζες προκειμένου να τους εξασφαλισθεί ρευστότητα στην παρούσα φάση που τους είναι απαραίτητη.

Σύμφωνα με την πλευρά των επιχειρηματιών, υπήρξε ικανοποίηση από τη συνάντησή τους με τον πρωθυπουργό ο οποίος, όπως σημειώνουν «αντιλαμβάνεται την πίεση που τους ασκείται αλλά και τη δύσκολη θέση στην οποία βρίσκονται εδώ και πολλά χρόνια».

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πρωτοβουλία Εστίασης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός έκανα λόγο για μια διαδραστική πορεία ως το φθινόπωρο που σημαίνει ότι εφόσον η αγορά απαιτεί και άλλες βοήθειες ώστε να μην υπάρξουν λουκέτα η κατάρρευση θα το πράξει. Αυτό σημαίνει ότι όλα θα εξετάζονται βήμα- βήμα κάθε μήνα και θα λαμβάνονται ανάλογες αποφάσεις. Ιδιαίτερος λόγος έγινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για το θέμα της προστασίας της επαγγελματικής στέγης, πάνω στο οποίο ο πρωθυπουργός τους τόνισε ότι αυτό θα παρακολουθείται και θα μελετηθεί καθώς όπως τους τόνισε είναι σοβαρό, και μελλοντικάοι τράπεζες με την νέα εγγύηση του δημοσίου θα διαμορφώσουν καλύτερες συνθήκες.

 

No Comments Yet

Comments are closed