Οι μεγάλες εκκρεμότητες στα έργα Μετρό, τι παραλαμβάνει η νέα διοίκηση

Σημαντικές εκκρεμότητες σε τρέχοντα θέματα αναλαμβάνει η νέα διοίκηση της Αττικό Μετρό. Ενώ σήμερα αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση, οι δύο επικεφαλής της εταιρείας ήδη προετοιμάζονται για τα νέα τους καθήκοντα.

Ο Νίκος Κουρέτας Διευθύνων Σύμβουλος και ο Νίκος Ταχιάος Πρόεδρος, θα βρουν μπροστά τους σημαντικές εκκρεμότητες που πρέπει να προχωρήσουν σε σύντομο χρόνο.

ΜΕΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Η πρώτη προτεραιότητα είναι η ολοκλήρωση και θέση σε λειτουργία της βασικής γραμμής του Μετρό Θεσσαλονίκης. Το έργο που έχει ξεκινήσει από το μακρινό 2006, έχει κλείσει φέτος 13 χρόνια …φαγούρας. Το χρονοδιάγραμμα λειτουργίας για τα τέλη του 2020, το τελευταίο διάστημα έχει αμφισβητηθεί και αναμένεται με ενδιαφέρον η εικόνα που θα μεταφέρει η νέα διοίκηση για την πρόοδο των έργων.

Σημείο κλειδί είναι τα έργα στο σταθμό Βενιζέλου. Ο λόγος είναι πως ανάλογα με την απόφαση για την πορεία των έργων, θα επηρεάσει και τη λειτουργία του δυτικού τμήματος της γραμμής (ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ-ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ-Ν.Σ.ΣΤΑΘΜΟΣ).

Η επέκταση για Καλαμαριά που είναι προγραμματισμένη για λειτουργία το 2021, μέχρι στιγμής δείχνει να μην ξεφεύγει περαιτέρω, όμως ερωτηματικό αποτελούν οι παράπλευροι διαγωνισμοί των Η/Μ συστημάτων που δίχως αυτούς η γραμμή Καλαμαριάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.

ΝΕΑ ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΡΟ
Η επικαιροποίηση της Μελέτης Ανάπτυξης Μετρό είναι επίσης μια εκκρεμότητα που αναλαμβάνει το δίδυμο Κουρέτας-Ταχιάος. Ερώτημα αποτελεί τι θα γίνει με την αντίστοιχη ΜΑΜ που είχε ανακοινωθεί για τη Θεσσαλονίκη.

ΩΡΙΜΑΝΣΗ ΝΕΩΝ ΕΡΓΩΝ
Η Αττικό Μετρό όμως έχει και την ευθύνη για την ωρίμανση και νέων έργων που είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη του δικτύου σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πηγή:ypodomes.com

No Comments Yet

Comments are closed