Οι δύο φωτογραφίες που δεν βγήκε ο Καραμανλής

Γράφει ο «Γέρων»

Στην πολιτική επανεργοποίηση του Κώστα Καραμανλή, που θα πραγματοποιήσει διπλή επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, ίσως έπαιξαν ρόλο και τα σενάρια -αλλά και δημοσιεύματα- που τον ήθελαν να αποχωρεί από την πολιτική.

Ο πρώην πρωθυπουργός λοιπόν όχι μόνο δεν αποχωρεί από την πολιτική αλλά είναι αποφασισμένος να πραγματοποιεί πλέον παρεμβάσεις με έμφαση στα εθνικά θέματα.

Αυτό προγραμματίζει να κάνει στην ομιλία του στη Θεσσαλονίκη στις 27 Οκτωβρίου από ένα «βαρύ» βήμα. Αυτό της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στην τελετή εορτασμού των 80 χρόνων της. Τον ίδιο θα πράξει και στην ομιλία του στο City του Λονδίνου λίγες ημέρες αργότερα.

Πρώτα όμως ο Κώστας Καραμανλής αναμένεται να επισκεφθεί την πόλη τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου για να έχει συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Ζέρβα και να δει από κοντά το Δημαρχείο της πόλης στην αποπεράτωση του οποίου είχε καταλυτική συμβολή καθώς την περίοδο κατασκευής του ήταν πρωθυπουργός και φρόντιζε για την οικονομική υποστήριξη του έργου.

Υπάρχουν όμως και οι πολιτικοί συμβολισμοί της επίσκεψης, πέρα του ότι ο Καραμανλής θέλει να υπερασπιστεί του έργου του. Η συνάντησή του με τον Ζέρβα είναι ακόμη μια κίνηση που αποτυπώνει την πλήρη υποστήριξη της Νέας Δημοκρατίας προς τον νέο Δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Αλλά και του ίδιου προς τον νέο δήμαρχο Θεσσαλονίκης. Δεν είναι τυχαίο πως ο Καραμανλής όσο ήταν δήμαρχος ο Γιάννης Μπουτάρης, δεν πέρασε ούτε απ’ έξω.

Ζέρβας και Καραμανλής είχαν και στο πρόσφατο παρελθόν τετ-α-τετ. Ο Κωνσταντίνος Ζέρβας είχε επισκεφθεί τον πρώην πρωθυπουργό στο γραφείο του στην Μαβίλη ως υποψήφιος Δήμαρχος και συζήτησαν για τα της πόλης. Φωτογραφία δεν βγήκε, ούτε η συνάντηση έγινε τότε γνωστή.

Θα μου πείτε εδώ ο Καραμανλής δεν βγήκε φωτογραφία με τον επίσημο υποψήφιο Δήμαρχο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη, τον Νίκο Ταχιάο όταν τον είχε επισκεφθεί λίγο μετά το χρίσμα που είχε πάρει από τον Μητσοτάκη. Τότε η συνάντηση είχε γίνει γνωστή από το επιτελείο του Ταχιάου ενώ οι διαρροές πως σύντομα θα υπάρξουν και άλλες συναντήσεις και πως θα βεβαιωθεί με συμβολικό τρόπο η ενεργός στήριξη του Καραμανλή προς τον Ταχιάο δεν επιβεβαιώθηκαν…

Ο Καραμανλής, λέγεται, θα προτιμούσε μια άλλη υποψηφιότητα για το Δήμο Θεσσαλονίκης, όπως αυτή του δημάρχου Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιου Καϊτεζίδη ενώ μετά στο «παιχνίδι» μπήκε και ο Γιώργος Ορφανός, αμιγώς «καραμανλικός» και υπουργός στις κυβερνήσεις του και έτσι ο πρώην πρωθυπουργός μάλλον προτίμησε να κρατήσει μια διακριτική αλλά διακριτή απόσταση.

Ο πρώην πρωθυπουργός στην 2η επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο του τριπλού εορτασμού της αναμένεται να παραστεί και στην επίσημη δοξολογία στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου το Σάββατο 26 Οκτωβρίου.

No Comments Yet

Comments are closed