Οι 4 προτεραιότητες του Υπουργείου Υποδομών για τη Θεσσαλονίκη

Τέσσερα μεγάλα θέματα βρίσκονται στην ατζέντα του Υπουργείου Υποδομών-Μεταφορών για τη Θεσσαλονίκη το 2020.

  1. Το πρώτο και μεγαλύτερο είναι η βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης για το οποίο υπάρχει αισιοδοξία πως αυτό σύντομα θα συμβεί μέσα από μια σειρά παρεμβάσεων που έχουν δρομολογηθεί. Τις επόμενες εβδομάδες, μετά και την έγκριση της σύμβασης ΚΤΕΛ-ΟΑΣΘ από το Υπουργείο θα ξεκινήσουν σταδιακά τα δρομολόγια εκτός πόλης να εκτελούνται από τα ΚΤΕΛ. Αυτό θα έχει διπλό όφελος καθώς από τη μια σε 25 γραμμές που εντάχθηκαν στη συμφωνία θα μπουν νέα, σύγχρονα και περισσότερα λεωφορεία από την άλλη τα λεωφορεία που σήμερα εκτελούσαν αυτά τα δρομολόγια θα προστεθούν στο στόλο που κυκλοφορεί μέσα στην πόλη. Επίσης προωθούνται η μίσθωση μεταχειρισμένων λεωφορείων και διαγωνισμός για την επισκευή οχημάτων που σήμερα παραμένουν παροπλισμένα. Το σύνολο αυτών των δράσεων θα έχει υλοποιηθεί μέσα στο επόμενο εξάμηνο και εκτιμάται, κατά το Υπουργείο, πως θα αυξήσει τα «μάχιμα» λεωφορεία σε πάνω από 500.

Επίσης σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες από το Υπουργείο Υποδομών-Μεταφορών για το νέο διαγωνισμό, μετά την ακύρωση αυτού για τα 750 λεωφορεία, για την προμήθεια 1000 νέων αστικών λεωφορείων για τις αστικές συγκοινωνίες Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

  1. Δεύτερος στόχος του Υπουργείου είναι η επιτάχυνση των έργων στο Μετρό Θεσσαλονίκης με έμφαση στην ολοκλήρωση των μελετών και την έναρξη των εργασιών στο σταθμό Βενιζέλου, μετά την πρόσφατη απόφαση του ΚΑΣ.
  2. Η δημοπράτηση της νέας περιφερειακής οδού της Θεσσαλονίκης, που θα κατασκευαστεί με τη μέθοδο fly-over, προγραμματίζεται για τους πρώτους μήνες του έτους. Θα είναι έργο ΣΔΙΤ κόστους 300 εκ. Ευρώ και θα αφορά και τη συντήρηση-εκμετάλλευση του δρόμου.
  3. Στόχος του Υπουργείου είναι επίσης η ολοκλήρωση του διαγωνισμού παραχώρησης της Εγνατίας Οδού και να μην δοθεί νέα παράταση.
No Comments Yet

Comments are closed