Ογκρατέν με πατάτες και σολωμό

Ένα υπέροχο, κάπως χειμωνιάτικο πιάτο. Θα σας δώσω την αυθεντική συνταγή, με σολωμό καπνιστό.

Υλικά

  • 700 γραμμάρια πατάτες κίτρινες, σκληρές, Νάξου
  • 4-5 φετούλες καπνιστό σολωμό
  • 1 χάρτινο κουτάκι κρέμα γάλακτος
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κουταλιές σούπας παρμεζάνα φρεσκοτριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τις σε καυτό, αλατισμένο νερό για 15-20 λεπτά, να μη λιώσουν
  • Ανάψτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
  • Όταν κρυώσουν κάπως οι πατάτες, καθαρίστε τις και κόψτε τις σε φετούλες
  • Κόψτε το σολωμό σε λωρίδες και το σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Βουτυρώστε ένα ταψάκι και βάλτε στρώσεις: 1 στρώση πατάτες, μια στρώση σολωμό
  • Ενδιαμέσως ρίξτε το σκόρδο και λίγο πιπέρι -Μη βάλετε αλάτι καθόλου
  • Η τελευταία στρώση να είναι πατάτες –Απλώστε παντού από πάνω παρμεζάνα
  • Περιχύστε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και βάλτε να ψηθεί στο φούρνο για 30 λεπτά
  • Αν χρειαστεί, προφυλάξτε το στην αρχή, με αλουμινόχαρτο
  • Μοναδικό πιάτο, τρώγεται και ως κυρίως με μια σαλάτα

No Comments Yet

Comments are closed