Ογκρατέν λαχανικών

Είτε συνοδεύει ένα μπάρμπεκιου, είτε ως κύριο πιάτο με μια σαλάτα, αυτό το ογκρατέν είναι τέλειο για το καλοκαίρι.

Υλικά για 6 άτομα

  • 3 κολοκυθάκια
  • 5 ντομάτες
  • 4 πατάτες
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 500 γραμμάρια μοτσαρέλα
  • Ελαιόλαδο, θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ανάψτε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  • Κόψτε σε λεπτές φέτες όλα τα λαχανικά
  • Κόψτε την μοτσαρέλα σε φέτες
  • Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, απλώστε τα στον πάτο του ταψιού
  • Στρώστε τα λαχανικά όρθια, πρώτα τις πατάτες, μετά τα κολοκυθάκια, την μοτσαρέλα και τις ντομάτες
  • Σφίξτε τα λαχανικά -Τα βάζουμε όρθια γιατί διατηρούν το στιλ τους και δεν διαλύονται
  • Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο παντού
  • Ρίξτε θυμάρι, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι
  • Ψήστε για 1 ώρα και 20 λεπτά

 

No Comments Yet

Comments are closed