Ο Τραμπ ανοίγει πόλεμο με τους εξαγριωμένους διαδηλωτές στη Μινεάπολη για τη δολοφονία του Φλόϊντ

Οργή εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος για τις ταραχές και τις πυρπολήσεις που συμβαίνουν για τρίτη νύχτα στη Μινεάπολη, από εξαγριωμένους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται για την ρατσιστική βία εναντίον των Αφροαμερικανών, με ααφορμή τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ.

«Δεν αντέχω να βλέπω να συμβαίνει αυτό σε μια μεγάλη Αμερικανική Πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα οργανωθεί και θα πάρει τον έλεγχο της πόλης ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά …..» τουίταρε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Αναφερόμενος στο εξαγριωμένο πλήθος, ο Τραμπ τους χαρακτήρισε «εγκληματίες που ατιμάζουν την μνήμη του Φλόιντ», κάτι που δεν θα επιτρέψει να συμβεί.

Όπως ανακοίνωσε μάλιστα, επικοινώνησε με τον Κυβερνήτη της Μινεσότα, Tim Walz, και του δήλωσε ότι «ο στρατός είναι μαζί του, σε κάθε περίπτωση».

«Σε οποιαδήποτε δυσκολία θα αναλάβουμε τον έλεγχο, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!» κατέληξε ο Τραμπ.

No Comments Yet

Comments are closed