Ο πρωταθλητής Ελλάδας και οι πρωταθλητές στα δικαστήρια και τα νοσοκομεία…

Του Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

 

Υπάρχουν δικαστές φίρμες; Αν ναι, ο Δημήτρης Σκουτέρης μπορεί να υπερηφανεύεται (;) ότι ανήκει σ΄ έναν από αυτούς! Μέσα στις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει την ετυμηγορία του για το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που δεν τελείωσε ποτέ. Στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ των οπαδών του ΠΑΟΚ, είναι πλέον τόσο αναγνωρίσιμος όσο και ο αρχηγός της ομάδας Αντελίνο Βιειρίνια.

Ως πρόεδρος της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ θα κρίνει επί της ουσίας, αν ο ΠΑΟΚ πάρει το πρωτάθλημα ή αν θα ολοκληρωθεί το αγωνιστικό ριφιφί της χρονιάς. Τυπικά θα κρίνει ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι το ντέρμπι με την ΑΕΚ δεν τελείωσε. Να τι ξέρουμε μέχρι τώρα, για τα στοιχεία που έχει στα χέρια του.

Ο ΠΑΟΚ προσκόμισε ένα βίντεο από τις κάμερες στα αποδυτήρια της Τούμπας. Σ΄ αυτό φαίνονται δύο πράγματα: πρώτα ότι δεν υπήρχε κλίμα τρομοκρατίας στα αποδυτήρια, απόδειξη η selfieπου βγάζει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος με άνδρα της αστυνομίας. Όποιος είναι τρομοκρατημένος δεν χαριεντίζεται, ούτε βγαίνει φωτογραφίες.

Το δεύτερο, ο διαιτητής Κομίνης μετά την διακοπή, όπως δείχνει το βίντεο, βάζει στο στόμα την σφυρίχτρα (δεν υπάρχει ήχος) για να καλέσει τις δύο ομάδες να βγουν στον αγωνιστικό χώρο ώστε να παιχθούν τα τελευταία λεπτά.

Κι εδώ δημιουργείται το κρίσιμο ερώτημα: ποιες από τις δύο ομάδες αρνήθηκε να βγει στο γήπεδο; Είναι προφανές ότι πρόκειται για την ΑΕΚ, η οποία επικαλείται κλίμα τρομοκρατίας και την εισβολή του Ιβάν Σαββίδη με το όπλο στη ζώνη.

Αυτό όμως είναι κάτι που δεν διευκρινίζεται. Ο μόνος που μπορεί να απαντήσει αρμοδίως είναι ο διεθνής (τρομάρα του!) διαιτητής Κομίνης. Ο Σκουτέρης τον κάλεσε ενώπιον της επιτροπής για να του θέσει το αυτονόητο: κάλεσες τις ομάδες να βγουν στο γήπεδο, ποια αρνήθηκε να βγει;

Ο Κομίνης αρνήθηκε να παραστεί και το χειρότερο στο φύλο αγώνα- αποθέωση ασυναρτησίας-  που συνέταξε μετά το παιχνίδι συσκοτίζει τα πάντα χωρίς να δίνει απαντήσεις. Έτσι το βάρος της κρίσης πέφτει στις πλάτες του δικαστή- φίρμα, Δημήτρη Σκουτέρη. Ο οποίος, ω της σύμπτωσης, ερευνάται από τον Άρειο Πάγο για προσβολή του κύρους της δικαιοσύνης. Μύλος!

Ένας δικαστής που απολαμβάνει δημοσιότητας και πρωτοφανούς προβολής και ταυτόχρονα βρίσκεται στο μικροσκόπιο των των προϊσταμένων του και του Αρείου Πάγου, θα αποφασίσει ποιος θα πάρει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα. Ο ΠΑΟΚ που αποδείχθηκε καλύτερος στους αγωνιστικούς χώρους κι όχι στα δικαστήρια και στα νοσοκομεία ή μήπως η ΑΕΚ;

No Comments Yet

Comments are closed