Ο ΠΑΟΚ σε τροχιά σύγκρουσης με ΣΥΡΙΖΑ και Μητσοτάκη

Του Γιώργου Μπούζου, Δημοσιογράφου

Μετά από κυοφορία- σκάνδαλο 40 ημερών (!) η επιτροπή εφέσεων της ΕΠΟ πέταξε την έφεση του ΠΑΟΚ στα σκουπίδια, χάρισε το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ κι έβαλε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ στα κάγκελα να μιλάει για πολιτική απόφαση! Με τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία…

Εκτός κι αν πίσω από κλειστές πόρτες έχουν αλλάξει οι λυκο- φιλίες και ενώ Τσίπρας – Σαββίδης αντάλλασσαν χειραψίες αιώνιας συμμαχίας τώρα βρίσκονται στις απέναντι πλευρές της όχθης. Αφορμή, προφανώς, η  πίεση που δέχτηκε η κυβέρνηση μετά την ασυγχώρητη – αν και ζήτησε δημόσια συγγνώμη- κίνηση του ομογενή επιχειρηματία να μπει στο γήπεδο στη διάρκεια του ντέρμπι των «δικεφάλων» με το όπλο στη ζώνη…

Εκεί ο Σαββίδης είχε μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να μετρήσει εχθρούς και φίλους. Η εικόνα του, που σόκαρε την κοινή γνώμη, έκανε την κυβέρνηση να του γυρίσει την πλάτη. Μπροστά στον κίνδυνο να χάσει τους… απέναντι ο πρωθυπουργός προτίμησε να θυσιάσει τον επιχειρηματία- φίλο του στο βωμό της πολιτικής ανάκαμψης.

Έτσι η καμπάνα της αθλητικής δικαιοσύνης ήχησε ασήκωτα με αποτέλεσμα πρωτοκλασάτοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ να μην έχουν το θάρρος να πατήσουν το πόδι τους στη Θεσσαλονίκη αλλά και τη Βόρεια Ελλάδα. Πρώτος και καλύτερος ο Νίκος Παπάς που ματαίωσε προγραμματισμένη εμφάνιση του. Το ίδιο ο υπουργός δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής που ειδοποίησε εσπευσμένα, λίγες ώρες πριν, ότι δεν μπορούσε τελικά να παρουσιαστεί σε εκδήλωση του δικηγορικού συλλόγου Έδεσσας.

ΠΑΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ πλέον βρίσκονται σε αντίθετους δρόμους. Όσο κι αν Τσίπρας και (ενδεχομένως) ο Ιβάν Σαββίδης θα ήθελαν κάτι άλλο. Όχι ότι οι σχέσεις με τη Νέα Δημοκρατία είναι καλύτερες, ιδιαίτερα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Άδωνη Γεωργιάδη. Και ο τελευταίος είχε προτιμήσει να ματαιώσει εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη από τον φόβο των οπαδών του ΠΑΟΚ.

Πλέον, για τον κόσμο του ΠΑΟΚ, είναι προφανές ότι ο ιστορικός σύλλογος δεν μπορεί να βασίζεται ούτε σε συμμαχίες, όπως αυτή με τον Δημήτρη Μελισσανίδη και την ΑΕΚ, ούτε με φιλίες με κόμματα και πολιτικούς. Ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να πορευτεί μόνος του. Ο κόσμος το γνώριζε και το φώναζε από την κερκίδα προειδοποιώντας ότι στην πρώτη… στραβή οι συμμαχίες θα πάνε περίπατο.

Τώρα το έμαθε και ο Ιβάν Σαββίδης!

No Comments Yet

Comments are closed