Ο νέος ρόλος του Πάνου Καρβούνη

Έναν δεύτερο χρήσιμο αλλά και ισχυρό αξιωματούχο στους ευρωπαϊκούς  θεσμούς μετά τον Μαργαρίτη Σχοινά φαίνεται ότι αποκτά σύντομα η Ελλάδα. Ο λόγος για τον μέχρι πρότινος επικεφαλής  της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθήνα Πάνο Καρβούνη, ο οποίος θα προταθεί στο Κολέγιο των Επιτρόπων να αναλάβει θέση ειδικού συμβούλου του Πιέρ Μοσκοβισί. Αυτό έγινε γνωστό στο περιθώριο της επίσκεψης του Γάλλου Επιτρόπου Οικονομικών Υποθέσεων  στην Αθήνα, όταν και γνωστοποιήθηκε ότι  ο Ελληνας αξιωματούχος, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε τον Δεκέμβριο ύστερα από πολύχρονη παρουσία στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, θα αναλάβει νέο ρόλο για τα θέματα της Ελλάδας στη μεταμνημονιακή εποχή.

Ο Πάνος Καρβούνης είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα περίπτωση Έλληνα αξιωματούχου στην ΕΕ , καθώς γνωρίζει πολύ καλά τα ευρωπαϊκά θέματα, ενώ έχει ρίζες στη Γαλλία και φυσικά  μεγάλη εμπειρία στα ζητήματα της Ελλάδας, μια και ήταν επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Αθήνα. Στο πλαίσιο αυτό είχε συνεργαστεί τόσο παλιότερα με τον Γερμανό Χορστ Ράιχενμπαχ όσο και πιο πρόσφατα με τον Ελληνα Επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον Θεσσαλονικιό Μαργαρίτη Σχοινά (η φώτο κάτω είναι από  παλιότερη  επίσκεψη του κ. Αβραμόπουλου, μαζί με τους κ.κ. Σχοινά και Καρβούνη στη Μυτιλήνη για το θέμα των προσφύγων).

Frans Timmermans, Dimitris Avramopoulos, Margaritis Schinas, Chief Spokesperson of the EC, and Panayotis Carvounis, Head of the EC Representation in Greece, looking at an aerial photograph of the harbour of Kos town, aboard a plane (in the foreground, from left to right)
No Comments Yet

Comments are closed