Ο Μπόρις Τζόνσον στο νοσοκομείο και ο Ντόναλντ Τραμπ προσεύχεται γι’ αυτόν

«Μετά από τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε (σ.σ. το βράδυ της Κυριακής) στο νοσοκομείο για εξετάσεις», ανέφερε το γραφείο της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Πρόκειται για ένα προληπτικό μέτρο, καθώς ο πρωθυπουργός έχει επίμονα συμπτώματα του κορονοϊού, δέκα ημέρες αφού αποδείχθηκε θετικός στον ιό», πρόσθετε η ανακοίνωση.

«Είμαι πεπεισμένος ότι θα πάει καλά. Είναι γερός», τόνισε ο Τραμπ, χαρακτηρίζοντας «φίλο» του τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου και επικεφαλής των Συντηρητικών.
«Θέλω να εκφράσω τις ευχές όλου του έθνους για καλή ανάρρωση στον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον καθώς δίνει τη δική του μάχη με τον κορονοϊό. Όλοι οι Αμερικάνοι προσεύχονται για εκείνον, είναι φίλος μου, ένας σπουδαίος κύριος και ένας μεγάλος ηγέτης. Μπήκε στο νοσοκομείο σήμερα (σ.σ. χθες), αλλά ελπίζω και είμαι σίγουρος ότι θα γίνει καλά, είναι δυνατός».

Ο Τραμπ είπε πως ενημερώθηκε από τον Βρετανό πρέσβη για την κατάσταση του Βρετανού πρωθυπουργού. «Ήταν σημαντικό το ότι πήγε στο νοσοκομείο, ελπίζω να είναι καλά», τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι ο 55χρονος Τζόνσον, έγινε στις 27 Μαρτίου ο πρώτος ηγέτης μεγάλης χώρας, που ανακοίνωσε ότι βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Μπήκε αμέσως σε καραντίνα στη Ντάουνινγκ Στριτ και την περασμένη Παρασκευή ανέφερε ότι παρέμενε εκεί καθώς είχε υψηλό πυρετό.

Οι εκπρόσωποί του επιμένουν ότι δεν πρόκειται για έκτακτη εισαγωγή στο νοσοκομείο και ότι ο Τζόνσον παραμένει επικεφαλής της κυβέρνησης.

No Comments Yet

Comments are closed