Ο κοριός του δημαρχείου – Όλο το παρασκήνιο στους δήμους της Θεσσαλονίκης

Έναν μη αιρετό επέλεξε ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Ταχματζίδης για τη θέση του αντιπροέδρου της ΔΗΚΕΛ (Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λαγκαδά). Ο κ. Ταχματζίδης έδειξε με την απόφασή του αυτή τη στήριξή του στο πρόσωπο του Απόστολου Μισχόπουλου από τον Σοχό, ο οποίος κατά το παρελθόν διετέλεσε δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη του Γ. Αναστασιάδη. Ο κ. Μισχόπουλος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ευχαρίστησε τον δήμαρχο Λαγκαδά για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό του «Υπόσχομαι ότι από την νέα μου θέση και έχοντας σαν προίκα την εμπειρία μου από την προηγούμενη θητεία θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις για να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών του. Για την προσπάθεια επίτευξης τον στόχων θα επιδιώξω την σύμπραξη δυνάμεων μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες και αντιλήψεις γιατί ο πολιτισμός ενώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το αδιαχώρητο στην πρώτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χαλκηδόνας από κατοίκους της περιοχής με τον νέο δήμαρχο Στ. Αναγνωστόπουλο να κερδίζει τις εντυπώσεις. Καλός γνώστης των προβλημάτων του τόπου, απάντησε σε όλα τα θέματα ενώ η συνεδρίαση κύλησε ιδιαίτερα ομαλά με όλες τις παρατάξεις να κινούνται σε κλίμα συναίνεσης.

Πρωινό καφέ με τα υπόλοιπα μέλη του προεδρείου ήπιε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου, Κ. Αμανατιάδης. Ο κ. Αμανατιάδης, ο οποίος δέχεται τα πυρά από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης αναφορικά με τη στάση του κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, επέλεξε να συναντήσει τους κ.κ. Καμαρινό, Σούλα και Ζυγά στο γραφείο του προκειμένου να συζητήσουν από κοντά διαδικαστικά κυρίως θέματα του δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Αμανατιάδης έχει κατηγορηθεί από μεγάλη μερίδα δημοτικών συμβούλων ότι δεν έχει καταφέρει να κρατήσει χαμηλούς τους τόνους στις συνεδριάσεις του σώματος με τον ίδιο ωστόσο να καταβάλλει πολύτιμες προσπάθειες.

Συνεχίζει τις συναντήσεις του με αυτοδιοικητικούς της περιοχής του Ωραιοκάστρου ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος, Γ. Καγιάς, ο οποίος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο υποψηφιότητάς του για τον δημαρχιακό θώκο. Ο κ. Καγιάς συναντήθηκε τόσο με υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους από παρατάξεις που κατέβηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, με πρώην αντιδημάρχους αλλά και με νέα παιδιά που ενδιαφέρονται για τον τόπο τους. Στο πλευρό του φέρεται να βρίσκονται τόσο ο πρόεδρος της κοινότητας Δρυμού, Κ. Πατσαλάς, όσο και πρώην στελέχη των παρατάξεων του Αστ. Γαβότση και Δ. Σαραμάντου.

No Comments Yet

Comments are closed