Ο… κοριός του δημαρχείου – Όλο το παρασκήνιο από τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Γράφει η «Τσούχτρα»

Ο πρώην δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης είναι ο νέος γενικός γραμματέας του δήμου Δέλτα με απόφαση του δημάρχου Γιάννη Ιωαννίδη. Η επιτυχημένη θητεία, όπως κρίθηκε από πολλούς, του κ. Τερζίδη στο τιμόνι του δήμου Κιλκίς αλλά και η μετέπειτα πορεία του οδήγησαν τον κ. Ιωαννίδη να τον επιλέξει για τη θέση αυτή στη νέα του διοίκηση.

Με τους προέδρους των κοινοτήτων συναντήθηκε πριν λίγες ημέρες ο νέος δήμαρχος Λαγκαδά, Γ. Ταχματζίδης. Ο δήμαρχος Λαγκαδά αφού καλωσόρισε τους προέδρους και τους ευχήθηκε καλή θητεία τονίζοντάς τους ότι θα βρίσκεται στο πλευρό τους αναφέρθηκε στην εικόνα που παρουσιάζει από άκρη σε άκρη ο δήμος. «Όλα τα χωριά παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης», είπε ο δήμαρχος ρίχνοντας τα βέλη προς την προηγούμενη διοίκηση του Γ. Καραγιάννη, με τον οποίο δεν έχει και τις καλύτερες σχέσεις!

Καταπέλτης ήταν στην ομιλία του ο νέος δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός αναφερόμενος στην απόφαση των κ.κ. Καμαρινού και Σούλα να μποϊκοτάρουν τις δημαιρεσίες του δήμου. «Είμαι περήφανος γιατί πέντε μέρες δήμαρχος κατάφερα να ενώσω δύο μεγάλους άνδρες της τοπικής πολιτικής σκηνής (ενν. τους κ.κ. Καμαρινό και Σούλα) οι οποίοι σκοτώνονταν για πάρα πολύ καιρό και τώρα ξαφνικά συμφιλιώθηκαν για να πολεμήσουν ένα μικρό παράσιτο όπως θεωρούν εμένα που μπήκα στην πολιτική σκηνή και χάλασα τα σχέδιά τους». Μάλιστα ο κ. Μανδαλιανός θέλησε να τους… στείλει ένα μήνυμα. « Άκουσα ότι κάποιοι είπαν προεκλογικά ότι “θα φτύσει αίμα ο μικρός” εννοώντας εμένα, αν και δεν είμαι τόσο μικρός αφού έφτασα τα 49. Θα φτύσω αίμα, αλλά να ξέρουν ότι θα το φτύσω κατάμουτρα στα πρόσωπα αυτών που δημιουργούν δυσλειτουργίες. Είμαι διατεθειμένος να φτύσω αίμα αλλά δεν ανέχομαι εκβιασμούς και απειλές», τόνισε χαρακτηριστικά.

Κουίζ: Ποιος αντιδήμαρχος δήμου της δυτικής Θεσσαλονίκης άφησε τη δουλειά του και πήγε για ψάρεμα; Η αγάπη του εν λόγω αντιδημάρχου για το ψάρεμα είναι γνωστή καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που αναρτά τις… ψαριές του στο facebook! Αυτή τη φορά μπορεί να μη δημοσίευσε τίποτα σχετικό, ωστόσο, οι καλοθελητές το μαρτύρησαν όταν πήγαν για μια υπογραφή και δεν τον βρήκαν στο γραφείο του!

«Άστραψε και βρόντηξε» η πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου επί διοίκησης Πέτρου Σούλα, Δροσιά Δημητρίου, σε άρθρο της που δημοσιεύτηκε σε τοπική ιστοσελίδα και αναφερόταν στις δημαιρεσίες του δήμου, οι οποίες αναβλήθηκαν λόγω μη απαρτίας. Την ερχόμενη Κυριακή έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συνεδρίαση με τον αντιδήμαρχο Κ. Σωτηράκη να αναπληρώνει τον δήμαρχο ο οποίος θα απουσιάζει λόγω οικογενειακών υποχρεώσεων στο εξωτερικό. Η κα Δημητρίου δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο γεγονός αυτό σχολιάζοντας: «Το πιο αστείο είναι ότι ο κ. Μανδαλιανός έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα λείπει από το προσεχές δημοτικό συμβούλιο. Αν η δικαιολογία που έχει κυκλοφορήσει ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα δείχνει το πόσο χαμηλά στις προτεραιότητές του είναι ο δήμος και τα προβλήματά του».

Βγήκαν τα μαχαίρια πριν λίγες ημέρες στο δήμο Ωραιοκάστρου όταν η νέα αντιδήμαρχος Καθημερινότητας υποστήριξε ότι παρέλαβε ένα χάος στον τομέα της Καθαριότητας. Ως εδώ καλά… Το θέμα όμως είναι ότι ο προκάτοχός της Ηλίας Ζιακούλης δεν βρίσκεται στα έδρανα της αντιπολίτευσης αλλά είναι πλέον μέλος της νέας διοίκησης και μάλιστα αντιδήμαρχος. Πολλοί κάνουν λόγο για προμελετημένη κίνηση από την πλευρά της αντιδημάρχου, καθώς φέρεται να μην είδε με καλό μάτι την απόφαση του Π. Τσακίρη για συνεργασία με την παράταξη του πρώην δημάρχου Αστέριου Γαβότση, από όπου προέρχεται ο κ. Ζιακούλης, ενώ κάποιοι άλλοι μιλούν για μια ατυχή στιγμή.

Και μπορεί σε άλλους δήμους να μην έχουν καταφέρει να εκλέξουν ακόμη προεδρεία δημοτικών συμβουλίων και μέλη επιτροπών, στο δήμο Δέλτα ολοκληρώθηκε η διαδικασία των δημαιρεσιών με μόνο μια πρόταση για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου από την παράταξη του δημάρχου και αντίστοιχα μόνο μια πρόταση για τις θέσεις του αντιπροέδρου και γραμματέα. Νέα πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου εκλέχθηκε η Χρύσα Γεωργιάδου, η οποία και αποτελεί μια από τους συνεργάτες του κ. Ιωαννίδη, αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Δαρμουσλής και γραμματέας ο Δημήτρης Μαυρομάτης.

No Comments Yet

Comments are closed