Ο κοριός του δημαρχείου – Όλο το παρασκήνιο από τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Η εξέδρα που στήθηκε για την παρέλαση στο δήμο Ωραιοκάστρου δίχασε διοίκηση και αντιπολίτευση με τους μεν να επιλέγουν να καθίσουν στις θέσεις των επισήμων και τους δε να επιλέγουν να σταθούν λίγα μέτρα παραπέρα, όπου και στεκόταν τα τελευταία χρόνια, καθώς η εξέδρα των επισήμων είχε καταργηθεί από τις προηγούμενες διοικήσεις του δήμου. Η διοίκηση κατήγγειλε τη στάση της αντιπολίτευσης υποστηρίζοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν αρμόζει μια τέτοια συμπεριφορά με την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για ελλιπή ενημέρωση. «Σε τέτοια σημαντικά θέματα θα έπρεπε να υπάρχει μια σχετική ενημέρωση. Δεν είμαστε πρόβατα να καθόμαστε όπου μας λένε… Άλλωστε εδώ και χρόνια οι εξέδρες έχουν καταργηθεί», ανέφεραν μεταξύ άλλων. Το θέμα αναμένεται να συζητηθεί και στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο του δήμου.

Στη λίστα με τους δήμους οι οποίοι εντάχθηκαν στο πρόγραμμα για δωρεάν wifi απουσιάζει ο δήμος Κορδελιού. Τα πρώτα σχόλια έκαναν λόγο για αδιαφορία και ολιγωρία από πλευράς δήμου ωστόσο πρώην αντιδήμαρχος με δήλωσή του σε τοπικό site έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Όπως ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος ο δήμος εντάχθηκε στο πρώτο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για δωρεάν wifi με δικές του ενέργειες, τον Δεκέμβριο του 2018. Ωστόσο, το πρόγραμμα όπως υποστήριξε δεν υλοποιήθηκε ποτέ. Ο ίδιος βέβαια διευκρίνισε πως από την έγκριση του προγράμματος μέχρι και τη διεξαγωγή των εκλογών το χρονικό διάστημα ήταν σύντομο και το πιο πιθανό ήταν να μην προλάβει να υλοποιηθεί.

Μπορεί οι δυο τους να τα είχαν βρει λίγο πριν τις εκλογές και οι καλές σχέσεις να διατηρήθηκαν και μετά την εκλογική διαδικασία, ωστόσο, τα… σύννεφα έκαναν την εμφάνισή τους πριν λίγες ημέρες και οι καλές σχέσεις διαταράχθηκαν! Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επέλθει η ρήξη στις μεταξύ τους σχέσεις! Ο λόγος για πρώην δήμαρχο και επικεφαλής παράταξης της αντιπολίτευσης σε δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης οι οποίοι είχαν σχεδιάσει να συνεργαστούν το 2023!

Δυναμικά κινείται ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Παύλου Μελά και έχει βάλει πλώρη για την επόμενη εκλογική διαδικασία σε 4 περίπου χρόνια. Μάλιστα, όπως μάθαμε, δεν πτοείται ούτε από το ενδεχόμενο εν ενεργεία περιφερειακός σύμβουλος να θέσει υποψηφιότητα για τη θέση του δημάρχου. Ο Γ. Λίλτσης έχασε το δημαρχιακό θώκο για λίγους μόλις σταυρούς και δείχνει αποφασισμένος να είναι ο επόμενος δήμαρχος. «Σε καμία περίπτωση δεν με φοβίζει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα από τον Δημήτρη Ασλανίδη. Ο καθένας θα κάνει τη δουλειά του» φέρεται να είπε σε φίλους και γνωστούς.

No Comments Yet

Comments are closed