Ο κοριός του δημαρχείου- Όλο το παρασκήνιο από τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Γράφει η «Τσούχτρα»

Ο πρώην δήμαρχος Χαλάστρας, Γρηγόρης Ουζούνης και ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών επί θητείας Λαφαζανίδη, Λάζαρος Κατσιάς θα αναλάβουν σύμφωνα με πληροφορίες του myportal.gr θέσεις ειδικών συνεργατών στη νέα διοίκηση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου. Οι όποιες αντιρρήσεις είχαν εκδηλωθεί από μέλη της διοικούσας παράταξης φαίνεται πως ξεπεράστηκαν και οι κ.κ. Ουζούνης και Κατσιάς αναμένεται να πιάσουν σύντομα δουλειά!

Μετά την ανεξαρτητοποίηση της δημοτικής συμβούλου Εύης Κυριακίδου Βέσκου από την παράταξη του Παντελή Σκαρλάτου στο δήμο Ωραιοκάστρου κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, ήρθε και η διαγραφή ενός άλλου δημοτικού συμβούλου από την παράταξη «Δημιουργία Ξανά» με επικεφαλής τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Ο λόγος για τον Άγγελο Πανούση ο οποίος διαγράφηκε καθώς ανέλαβε θέση στη διοίκηση του δήμου. Η χθεσινή διαγραφή του κ. Πανούση δεν αποτέλεσε έκπληξη για κανέναν από τους παρευρισκομένους καθώς είχε διαφανεί από καιρό η εξέλιξη αυτή όταν ο κ. Πανούσης δέχθηκε να αναλάβει τη θέση του προέδρου του δημοτικού οργανισμού (ΔΟΠΠΑΩ).

Χωρίς καμία πρόταση εμφανίστηκαν στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης δέκα δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης οι οποίοι ζήτησαν από τον δήμαρχο Διαμαντή Λιάμα να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο ενοικίασης διαμερισμάτων από πρόσφυγες στην περιοχή των Βρασνών. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης και έπειτα από πρόταση του κ. Λιάμα αποφασίστηκε η συγκρότηση επιτροπής η οποία θα αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της δημοτικής αρχής αναφορικά με το προσφυγικό ζήτημα που έχει προκύψει στην περιοχή μετά την επαναλειτουργία του camp στο Βαγιοχώρι αλλά και το ενδεχόμενο ενοικίασης διαμερισμάτων που θα χρησιμοποιηθούν από πρόσφυγες στην τουριστική περιοχή των Βρασνών. Την εν λόγω επιτροπή θα συντονίζει ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης και Τοπικής Οικονομίας Λάκης Ιορδανίδης.

Από όλα είχε η χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου. Ύβρεις, φωνές, καταγγελίες για αλισβερίσια, μομφές ακόμη και μηνύσεις! Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Ι. Καμαρινός δήλωσε ότι θα μηνύσει τον δήμαρχο Κλεάνθη Μανδαλιανό γιατί κατηγορεί την αντιπολίτευση πως τον εκβίασε. Ο κ. Καμαρινός ζήτησε από τον κ. Μανδαλιανό δημόσια δήλωση ότι δεν αναφέρεται στη δική του παράταξη, προκειμένου να μην προχωρήσει σε μήνυση, ωστόσο, ο δήμαρχος του απάντησε ότι προφανώς και δεν εννοεί τη δική του παράταξη. Όπως μάλιστα εξήγησε ο δήμαρχος δεν υπήρχε καμία περίπτωση να του ζητήσει να συνεργαστούν μετά από όλα όσα προηγήθηκαν κατά την προεκλογική περίοδο.

Χαρακτηριστική του κλίματος που επικράτησε στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Κορδελιού Ευόσμου ήταν και η ανάρτηση του υποψήφιου δημοτικού συμβούλου, Μίλτου Τασούλη στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
«Μαθήματα κυβερνησιμότητας με απλή αναλογική σε Δ Σ Δήμου της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
-Μου ζήτησες δυο θέσεις.
-Μία συμφωνήσαμε.
-Είπαμε την Α και τη Β.
-Σου έδωσα τη Γ.
Απλή αναλογική: Ο φερετζές του δημοκράτη ή πώς να νομιμοποιήσετε τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι. Τα άπλυτα στη φόρα… Τι όχι;
Και ανταλλαγή ύβρεων…», έγραψε ο κ. Τασούλης.

Κουίζ: Σε ποιο δήμο της δυτικής Θεσσαλονίκης αναμένεται το επόμενο χρονικό διάστημα η «σύμπραξη» δυο παρατάξεων με τον επικεφαλής της μιας από αυτές να το έχει ήδη διαδώσει «εμπιστευτικά» σε φίλους και γνωστούς; Όπως μαθαίνουμε στελέχη παράταξης που έχει ήδη διαλυθεί… καλοβλέπουν την προσχώρησή τους σε μια άλλη νέα που έκανε την εμφάνισή της στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές!

No Comments Yet

Comments are closed