Ο… κοριός του δημαρχείου – Όλο το παρασκήνιο από τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Μπορεί ο δήμαρχος Χαλκηδόνας να άλλαξε στις πρόσφατες εκλογές του περασμένου Μαΐου, ωστόσο, κάνοντας κάποιος μια επίσκεψη στην ιστοσελίδα του δήμου θα δει τη φωτογραφία και το μήνυμα καλωσορίσματος του Γ. Τσουκνιδά. Μάλλον ο νέος δήμαρχος και οι συνεργάτες του… ξεχάστηκαν με τον όγκο της δουλειάς και δεν έθεσαν ως προτεραιότητα την ενημέρωση της ιστοσελίδας του δήμου.

Αποστάσεις κρατούν από τον πρώην δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Αστέριο Γαβότση πολλά από τα πρωτοκλασάτα στελέχη του. Μάλιστα δεν κρύβουν τη δυσαρέσκειά τους για τις επιλογές και τις… κινήσεις του και για το λόγο αυτό απουσιάζουν και τα ονόματά τους από τη λίστα με τις «τηλεφωνικές» υπογραφές για την παραίτησή τους από τη δημοτική παράταξη «Πολιτεία με Όραμα». Δεν είναι μάλιστα τυχαίο το γεγονός ότι η αρχική λίστα που δημοσιεύτηκε διορθώθηκε ουκ ολίγες φορές μετά από παρεμβάσεις ατόμων που φέρονται να έχουν συναινέσει στο κείμενο παραίτησης χωρίς να έχουν ενημερωθεί ποτέ.

Η μη έγκαιρη αποστολή της πρόσκλησης του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ήταν η αιτία της απουσίας της δημοτικής παράταξης με επικεφαλής τον Ανέστη Πολυχρονίδη από το συμβούλιο. Όπως αναφέρθηκε στη σχετική επιστολή, που αναγνώστηκε στην έναρξη της διαδικασίας, η πρόσκληση δεν έφτασε ποτέ στους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης με τη διοίκηση να απαντά ότι υπήρξε ένα πρόβλημα στο δίκτυο.

Εν αναμονή των αποφάσεων των κ.κ. Καμαρινού και Σούλα βρίσκονται στο δήμο Κορδελιού Ευόσμου μετά και τον ορισμό τους στις θέσεις του αντιπροέδρου και του γ.γ. του δημοτικού συμβουλίου. Οι δυο τους φέρονται να μην είναι διατεθειμένοι να παραμείνουν στις θέσεις αυτές και αναμένεται να παραιτηθούν στην επόμενη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Άρχισαν τα όργανα σε αρκετούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης με πρωτοκλασάτα στελέχη των δημάρχων να «μαλώνουν» για τις θέσεις των ειδικών συνεργατών που θα αναμένεται να προκηρυχθούν τις επόμενες ημέρες. Ο ένας «ψηφίζει» υπέρ της πρόσληψης ενός πρώην δημάρχου και ενός πρώην αντιδημάρχου και ο άλλος αντιδρά έντονα τονίζοντας ότι και οι δυο έχουν δοκιμαστεί και έχουν αποτύχει. Κάποιοι άλλοι αντιδρούν για τις ενδεχόμενες προσλήψεις πρώην δημοτικών συμβούλων που είχαν θέσεις ευθύνης κατά το παρελθόν ενώ δεν λείπουν και οι προεκλογικές υποσχέσεις που θα παραμείνουν μάλλον υποσχέσεις!

No Comments Yet

Comments are closed