Ο… κοριός του δημαρχείου – Όλο το παρασκήνιο από τους δήμους της Θεσσαλονίκης

Γράφει η «Τσούχτρα»

Θέση ειδικού συμβούλου σε δήμο δυτικής Θεσσαλονίκης αναμένεται να αναλάβει ο πρώην δήμαρχος Χαλάστρας, Γρηγόρης Ουζούνης. Μάλιστα, ο κ. Ουζούνης δεν είναι η πρώτη φορά που προορίζεται για μια τέτοια θέση καθώς είχε διατελέσει κατά το παρελθόν ειδικός σύμβουλος στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου στο πλευρό του πρώην δημάρχου, Στάθη Λαφαζανίδη.

Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του ο πρώην αντιδήμαρχος Λαγκαδά, Γιώργος Προκοπίδης. Ο κ. Προκοπίδης βάσει του νόμου έπρεπε να διαλέξει μεταξύ της θέσης του ως διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλη εταιρεία και της θέσης του αντιδημάρχου. Η πλάστιγγα έγειρε υπέρ της παραμονής του στη θέση που κατέχει εδώ και τρία σχεδόν χρόνια και με μεγάλη λύπη υπέβαλε την παραίτησή του. Ο κ. Προκοπίδης θεωρείτο από τους στενούς συνεργάτες του δημάρχου Λαγκαδά, Γιάννη Ταχματζίδη ο οποίος και πόνταρε πολλά στις γνώσεις και τις ικανότητες του πρώην αντιδημάρχου. Μάλιστα, ο κ. Προκοπίδης ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο πλευρό του νέου δημάρχου και τον στήριξαν κατά τη διάρκεια όλης της προεκλογικής περιόδου.

Σε αναζήτηση του καταστατικού, το οποίο όπως φαίνεται δεν υπάρχει, βρίσκονται μέλη της δημοτικής παράταξης στο δήμο Ωραιοκάστρου «Πολιτεία με Όραμα» και αυτό γιατί προσπαθούν να βρουν τρόπο να προχωρήσουν στη διαγραφή των τεσσάρων στελεχών της παράταξης που δήλωσαν τη στήριξή τους στο πρόσωπο του νέου δημάρχου Παντελή Τσακίρη. Το θέμα αυτό απασχόλησε τη συνάντηση μελών της παράταξης, κατά τη διάρκεια της οποίας τέθηκε επί τάπητος το μέλλον της «Πολιτεία με Όραμα». Δεν ήταν λίγοι αυτοί που τόνισαν ότι η συνάντηση αυτή… άργησε και έπρεπε να γίνει αμέσως μετά το άσχημο αποτέλεσμα των εκλογών και την παραίτηση τους επικεφαλής της, Αστέριου Γαβότση.

No Comments Yet

Comments are closed