Ο Καραμανλής στηρίζει τον Αβραμόπουλο

O Kαραμανλής επιβεβαιώνει τον Αβραμόπουλο για τα εμβόλια της γρίπης, αλλά αποφεύγει τις αναφορές στη Novartis. Aυτό προκύπτει από τις διαρροές που έγιναν σήμερα από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού σε σχέση με τις σημερινές δηλώσεις του Ελληνα Επίτροπου.

Συγκεκριμένα πηγές κοντά στον Κώστα Καραμανλή τοποθετήθηκαν για την εμπλοκή του ονόματος του κ. Αβραμόπουλου στην υπόθεση της Novartis, αλλά και για τα όσα υπαινίχθηκε ο Eυρωπαίος Eπίτροπος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Από το περιβάλλον του κ. Κώστα Καραμανλή τονίζεται επί λέξει: «Σε σχέση με τα μεγάλης σημασίας θέματα του μοριακού ελέγχου του αίματος και της αντιμετώπισης της πανδημίας της γρίπης, οι επισημάνσεις του κ. Αβραμόπουλου ανταποκρίνονται πλήρως στην πραγματικότητα».

Οπως φαίνεται από την διαρροή κύκλων του, ο πρώην πρωθυπουργός στηρίζει τον κ. Αβραμόπουλο στο κομμάτι που τον αφορά, δηλαδή στη μαζική παραγγελία αντιγριππικών εμβολίων, όταν ήταν υπουργός υγείας στην κυβέρνησή του και διαψεύδουν τον προστατευόμενο μάρτυρα «Μάξιμο Σαράφη» που κατέθεσε ότι ο Κώστας Καραμανλής τελούσε εν αγνοία για τη μαζική παραγγελία εμβολίων και «παρασύρθηκε» από τον κ. Αβραμόπουλο.

Ωστόσο, για ενδεχόμενες άλλες κατηγορίες εναντίον του Δημήτρη Αβραμόπουλου, οι «κύκλοι» του κ.Καραμανλή δεν κάνουν καμία αναφορά. Ενδεικτικό είναι πως δεν υπάρχει η λέξη «δικογραφία» ή η λέξη «Novartis» στη διαρροή των κύκλων του πρώην πρωθυπουργού.

 

No Comments Yet

Comments are closed