Ο Κ.Ζέρβας για κορωνοϊό, Έβρο, Ασφάλεια στην πόλη, Δ.Ε.Π.Θ.Ε. και ΤΑΠ

«Η Ελλάδα δια της Ελληνικής Κυβέρνησης έλαβε μία απόφαση και τηρεί μία στάση. Αποφάσισε να αποτρέψει την είσοδο σε χιλιάδες μετανάστες, μαζικά από τα χερσαία σύνορά της» και συμπλήρωσε ότι «το ζήτημα, έτσι όπως εξελίχθηκε, μετατράπηκε σε ζήτημα εθνικής ασφάλειας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, κατά τη διάρκεια της χθεσινής (επισπευσμένης από άποψη διάρκειας) συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Ο Κ.Ζέρβας επισήμανε ακόμη ότι «η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι χώρα και όχι χώρος» και πρόσθεσε «έχει σύνορα, έχει διαδικασίες, έχει ικανές Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας που μπορούν να διαφυλάξουν την ακεραιότητά της και να διατηρήσουν την κοινωνική ειρήνη». Πρόσθεσε δε, «χαίρομαι που ο ελληνικός λαός βρίσκεται δίπλα σε αυτή την προσπάθεια».

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας, αναφερόμενος στα αντανακλαστικά του δήμου Θεσσαλοονίκης αναφορικά με τον κορωνοϊό  τόνισε ότι «Πριν το πρώτο κρούσμα, είχαν προηγηθεί συσκέψεις και ενημέρωση από αρμόδιο ιατρικό προσωπικό, σχετικά με τα μέτρα πρόληψης. Ήμασταν έτοιμοι καθώς ιδιαίτερα με την έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου από την Ελληνική Κυβέρνηση, αφού προχωρήσαμε άμεσα στην προμήθεια υλικού προστασίας, στην εκτύπωση ενημερωτικού υλικού – αφισών και φλάιερς, ενώ καταλήξαμε σε ένα σχέδιο άμεσης αντίδρασης σε τυχόν επιβεβαιωμένο κρούσμα» ,τόνισε και συμπλήρωσε πως ενήργησε με τον ίδιο τρόπο και στη συνέχεια.

Παρέθεσε αναλυτικά όλες τις πρωτοβουλίες και δράσεις του Δήμου απαριθμώντας συνολικά τις ενέργειες και επισήμανε χαρακτηριστικά ότι «το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα Δημόσιας Υγείας και το χειριστήκαμε με την πρέπουσα σοβαρότητα. Δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση και μικροπολιτική διαχείριση.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για το θέμα αυτό τόνισε πως δεν χρειάζεται πανικός αλλά ούτε εφησυχασμός. Συνέστησε στους πολίτες να ακολουθούν με σύνεση τις οδηγίες και Δήλωσε πως ο Δήμος Θεσσαλονίκης συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία του με άπαντες παρόντες στις θέσεις τους.

Κοινό επιχειρησιακό κέντρο με την ΕΛ.ΑΣ. για την Ασφάλεια στην πόλη

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος στο ζήτημα της ασφάλειας της πόλης ανακοίνωσε από το βήμα του Δημοτικού Συμβουλίου τη λειτουργία του κοινού επιχειρησιακού κέντρου της ΕΛ.ΑΣ με τη Δημοτική Αστυνομία στην οδό Μοναστηρίου.

«Μετά από την πρωτοβουλία που πήραμε και φέραμε το ζήτημα της ασφάλειας στην πόλη σε πρώτο πλάνο, είχαμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην Αθήνα» τόνισε και συμπλήρωσε «εκεί, παρουσία δική μου και του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου κ. Δαγκλή αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία ενός κοινού επιχειρησιακού κέντρου στη Θεσσαλονίκη με στόχο την καλύτερη αστυνόμευση και την εμπέδωση ενός κλίματος ασφαλείας στην πόλη».

Όπως εξήγησε, θα στεγαστούν σε όροφο δημοτικού κτιρίου μεικτά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ, της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας με στόχο την καλύτερη ασφάλεια, την κυκλοφορία, την εγκληματικότητα και το παρεμπόριο.

«Η ευταξία και η μείωση της παραβατικότητας ήταν και παραμένει πολύ σημαντικό για εμάς» επισήμανε καταληκτικά.

Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε εκτεταμένα στο ζήτημα της εξυπηρέτησης δημοτών από το Τμήμα Τελών Ακίνητης Περιουσίας.
«Το Τ.Α.Π. αποτελούσε τη βαθιά πληγή της λειτουργίας του Δήμου για δέκα και πλέον χρόνια. Υπήρχε μεγάλη ταλαιπωρία για τους δημότες, συνεχείς καυγάδες με τους υπαλλήλους – υπάλληλοι που εμφάνισαν προβλήματα υγείας από την πίεση που ασκούνταν στο τμήμα» και συμπλήρωσε πως «όλα αυτά χωρίς να δίνονται άμεσες λύσεις στα προβλήματα των δημοτών».

«Αποφασίσαμε να επέμβουμε δραστικά στις αρχές Φεβρουαρίου και να δώσουμε λύση μιας δια παντός σε αυτήν την κακή συνθήκη του Δήμου» και πρόσθεσε ότι προχώρησαν ουσιαστικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις.

Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε στη συνέχεια «ήδη από τις 02/03 το ΤΑΠ είναι ένα τμήμα που λειτουργεί υποδειγματικά, χωρίς ουρές, χωρίς εκνευρισμούς, χωρίς προβλήματα και συμπλήρωσε πως «καταθέτουν οι πολίτες τον φάκελο τους και παίρνουν αριθμό πρωτοκόλλου, φεύγουν από την υπηρεσία και ειδοποιούνται εντός 48-72 ωρών για να παραλάβουν τη βεβαίωσή τους, εφόσον δεν υπάρχει κώλυμα στον έλεγχο».

Όπως ενημέρωσε το σώμα, στην επιτυχία της μείωσης του χρόνου αναμονής έρχεται να προστεθεί εντός του επόμενου διαστήματος η ηλεκτρονική πληρωμή και η ταυτότητα οφειλής ώστε να εξοφλούνται οι υποχρεώσεις προς τον Δήμο εξ αποστάσεως.

Κλείνοντας τόνισε πως «όλα αυτά λοιπόν, από μια διοίκηση που δεν έχει όραμα, δεν έχει τη διάθεση να συγκρουστεί και δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως πέρα από επικοινωνιακές φωτοβολίδες τους έξι πρώτους μήνες» και συμπλήρωσε πως «οι πολίτες βγάζουν τα συμπεράσματά τους και μας κρίνουν όλους».

Τι είπε για την πορεία της Δ.Ε.Π.Θ.Ε.

«Παρακολουθήσαμε την πορεία της ΔΕΠΘΕ όλα τα προηγούμενα χρόνια και νομίζω πως κανείς μας δεν είναι περήφανος για τη σημερινή κατάσταση», τόνισε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβας στο Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή την έγκριση του προϋπολογισμού της Δημοτικής Επιχείρησης, ύψους 3,3 εκ. ευρώ.

«Αρχίσαμε με το ίδιο ποσό που είχε τα προηγούμενα χρόνια γνωρίζοντας ότι τα 3,2 εκ. ευρώ είναι ανελαστικές δαπάνες» είπε. Ο Δήμαρχος έκανε ειδική αναφορά στο εμπορικό κομμάτι λέγοντας χαρακτηριστικά ότι το διαφημιστικό τοπίο είναι περιορισμένο συγκριτικά με παλιότερα, αλλά σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί κανείς να είναι περήφανος για τα διαφημιστικά έσοδα 150.000 ευρώ την προηγούμενη χρονιά.

«Πως μπορείς να διεκδικήσεις όμως διαφημιστικό μερίδιο όταν δεν έχεις μετρήσεις; Ή όταν δεν είσαι στις συνδρομητικές πλατφόρμες ώστε να μπορούν να παρακολουθούν TV100 σε όλον τον κόσμο; Όλα αυτά ήταν παρατημένα, όπως και το ραδιόφωνο-στο οποίο όμως ήδη άρχισαν νέες παραγωγές κάθε ημέρα και τα Σαββατοκύριακα».

«Χαιρόμαστε πολύ που έχουμε νέο Γενικό Διευθυντή, Τεχνικό και Οικονομικό Διευθυντή και η εντολή προς τη Διοίκηση είναι αυτά τα θέματα να λυθούν και να λυθούν σύντομα γιατί θεωρούμε ότι τα δημοτικά ΜΜΕ πρέπει να έχουν πρώτο ρόλο στην ενημέρωση των Θεσσαλονικέων» τόνισε, συμπληρώνοντας ότι εξετάζεται ακόμη και το θέμα της μετεγκατάστασης και του εκσυγχρονισμού του τεχνικού εξοπλισμού που είναι απαρχαιωμένος.

«Πιστεύουμε ότι στο τέλος της τετραετίας τα δημοτικά ΜΜΕ θα έχουν τη θέση που όλοι θέλουμε και τους αρμόζει, στη Θεσσαλονίκη και την Κ. Μακεδονία» κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

No Comments Yet

Comments are closed