Ο Γ.Βρούτσης στη Βουλή για τα νέα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ και το «ReΒrain Greece»

Περαιτέρω μείωση της ανεργίας αναμένει η κυβέρνηση, μετά και τη δημοσιοποίηση των σχετικών στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, αργότερα σήμερα, σύμφωνα με απάντηση του υπουργού Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, σε ερωτήματα βουλευτών για θέματα κοινωφελούς εργασίας.

Απαντώντας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκα, χαρακτήρισε ανακριβή όσα είπε περί αύξησης της ανεργίας επί κυβέρνησης της ΝΔ. Συγκεκριμένα ο κ. Βρούτσης είπε: «Ιούλιος 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, ανεργία 19,1. Ιούλιος 2019, επί ΝΔ, 16,9. Αύγουστος του ’18, επί ΣΥΡΙΖΑ, ανεργία 18,9. Τώρα, επί ΝΔ, 16,7. Σεπτέμβριος του 2018, επί ΣΥΡΙΖΑ, 18,8% ανεργία. Σήμερα, περιμένουμε τα αποτελέσματα της ΕΛΣΤΑΤ. Κάνω την πρόβλεψη ότι η ανεργία θα έχει μειωθεί περαιτέρω επί της κυβέρνησής μας».

Ειδικότερα για το θέμα της κοινωφελούς εργασίας, είπε ότι επανέρχεται μεγάλο πρόγραμμα, που θα ξεκινήσει τον Φεβρουάριο του 2020, «κανονικότατα, όπως γινόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια». Είπε, επίσης, ότι έχει ήδη υπογράψει το σχετικό πρόγραμμα των hotspot, όπως και το πρόγραμμα που αφορά τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, το οποίο «συνεχίζεται απρόσκοπτα».

Σημείωσε, επίσης, πως η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησής του, «είναι ότι θα ανοίξουμε δουλειές για τους Έλληνες. Τέλος σε εκείνα τα παιχνίδια, τα πολιτικά και τα μικροκομματικά, που εμπόδιζαν την ανάπτυξη της χώρας». Ο κ. Βρούτσης συμπλήρωσε ότι η απόφαση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει δυναμικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, στη βελτίωση των μισθών, στη βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών. «Δεν αποτελεί ελπίδα το καταφύγιο του δημοσίου. Ελπίδα αποτελεί ο υγιής τρόπος, ο ιδιωτικός τομέας μέσα από τον οποίο προσπαθούμε καθημερινά», είπε.

Όσο για την απόφαση της κυβέρνησης να γυρίσουν οι Έλληνες επιστήμονες από το εξωτερικό, υπενθύμισε ότι στις 9 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Εργασίας διοργανώνει την εκδήλωση «ReΒrain Greece». Περιγράφοντας το πρόγραμμα αυτό, είπε ότι στοχεύει στην επιστροφή 400, υψηλού επιπέδου, επιστημόνων στον ιδιωτικό τομέα της χώρας μας και όχι στο δημόσιο. «Θέλουμε να κάνουμε μία εμβληματική κίνηση, με την οποία να πούμε, «Ελάτε πίσω, χρηματοδοτούμε τον πρώτο χρόνο της εργασίας σας στον ιδιωτικό τομέα», με την υποχρέωση των ιδιωτικών επιχειρήσεων να κρατήσουν αυτούς τους νέους, που θα επιστρέψουν από το εξωτερικό, κοντά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Μπάρκας, είπε ότι η ανεργία στη χώρα μας αυξάνεται στο 27%, ιδιαίτερα στους νέους, και στους νέους επιστήμονες σε ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ο κ. Βρούτσης έχει τη δυνατότητα να σχεδιάζει το μέλλον των νέων, «όταν εμείς παραλάβαμε ανεργία 27% και στους νέους πάνω από 50%, και μάλιστα με έναν νόμο να ισχύει για τον υποκατώτατο μισθό που έχει την υπογραφή σας. Οι νέοι και οι νέες επιστήμονες στη χώρα μας πληρώνονταν με κάτω από τον κατώτατο μισθό. Αυτός ο νόμος έχει την υπογραφή σας. Αλλά χαίρομαι για το γεγονός ότι πλέον εσείς δεν έχετε να διαχειριστείτε τέτοια ζητήματα», είπε ο κ. Μπάρκας.

 

 

 

 

 

 

 

 

με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

 

No Comments Yet

Comments are closed