Ο γ.γ. του ΟΗΕ Γκουτέρες καταδικάζει τον ρατσισμό και την ξενοφοβία

«Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, ο αντισημιτισμός και η ισλαμοφοβία δηλητηριάζουν τις κοινωνίες μας», δήλωσε χθες ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) Αντόνιο Γκουτέρες, αναφερόμενος στα βίαια επεισόδια μεταξύ αριστερών και δεξιών στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια μετά από διαδήλωση ακροδεξιών και υπερασπιστών της ανωτερότητας της λευκής φυλής το Σαββατοκύριακο.

«Πρέπει να σταθούμε εναντίον τους. Κάθε φορά. Παντού», είπε ο Γκουτέρες σε ανάρτησή του στο Twitter.

Δύο άτομα καταθέτουν μήνυση εναντίον του οδηγού αυτοκινήτου και των διοργανωτών της ακροδεξιάς διαδήλωσης στο Σάρλοτσβιλ

Μήνυσαν τον οδηγό και τους διοργανωτές της διαδήλωσης, δύο άτομα που ισχυρίζονται ότι τραυματίστηκαν κατά την ακροδεξιά διαδήλωση στο Σάρλοτσβιλ της Βιρτζίνια το Σάββατο, μήνυσαν χθες τον οδηγό ο οποίος κατηγορείται ότι σκότωσε μια γυναίκα και τραυμάτισε άλλα άτομα οδηγώντας το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος καθώς και τους διοργανωτές της διαδήλωσης, για 3 εκατομμύρια δολάρια (2,55 εκατ. ευρώ).

Ο Ταντρίντ Ουάσιγκτον και η αδερφή του Μάϊκα Ουάσιγκτον είπαν σύμφωνα με έγγραφα που κατατέθηκαν στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σάρλοτσβιλ ότι ήταν μεταξύ αυτών που τραυματίστηκαν όταν ο Τζέιμς Άλεξ Φίελντς παρέσυρε με το αυτοκίνητό του άτομα που διαδήλωναν εναντίον των ακροδεξιών διαδηλωτών σκοτώνοντας μια νέα γυναίκα.

Στη μήνυση κατονομάζονται ως εναγόμενοι ο Φίελντς, ο διοργανωτής της ακροδεξιάς ομάδας «Ενώστε τη Δεξιά» Τζέισον Κέσλερ, και είκοσι περίπου ακροδεξιοί ηγέτες και ακροδεξιές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

No Comments Yet

Comments are closed