Ο Φώτης Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Φώτης Κουβέλης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να παραμείνουν για 18 μήνες προφυλακισμένοι οι δύο στρατιωτικοί που κρατούνται στην Αδριανούπολη.

Μιλώντας στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Κουβέλης τόνισε πως δεν μπορεί προσδιορίσει το χρόνο αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, ενώ αποκάλυψε ότι δεν επετράπη στην ελληνική πλευρά να εκπροσωπηθεί στον έλεγχο των κινητών τηλεφώνων των δύο στρατιωτικών.

Ακόμη, ο κ. Κουβέλης,  χαρακτήρισε πολιτική επιλογή του Ερντογάν, τη σύλληψη των δυο Ελλήνων στρατιωτικών, την οποία και ενέταξε στο κλίμα έντασης που θέλει να έχει με την Ελλάδα.

Όπως είπε, στο παρελθόν τέτοια περιστατικά λύνονταν με τηλεφωνήματα ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ συμπλήρωσε πως η προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων είναι συνεχής, καθώς το θέμα έχει τεθεί σε όλα τα διεθνή φόρουμ.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας επανέλαβε, γι’ ακόμη, μια φορά, ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση ανταλλαγής τους, ούτε με τους 8 Τούρκους πραξικοπηματίες, ούτε με τους εννέα που συνελήφθησαν πριν από την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα και κατηγορούνται για τρομοκρατία.

Όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, επισήμανε πως αν δε ολοκληρωθούν προηγουμένως όλα τα στάδια της, δεν μπορεί να έρθει στο ελληνικό κοινοβούλιο, ενώ εκτίμησε πως θα περάσει με πλειοψηφία μεγαλύτερη από αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Καταλήγοντας, σχετικά με την περικοπή των συντάξεων, ο κ. Κουβέλης είπε πως το θέμα αυτό θα τεθεί μετά την έξοδο από το μνημόνιο τον Αύγουστο, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αντίβαρα ή μετάθεση χρόνου ισχύος του μέτρου.

No Comments Yet

Comments are closed