Ο Χάρης, ο Γιάννης, ο Παναγιώτης, η Πέννυ και οι άλλοι: Οι μνηστήρες για τις λίστες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στη Θεσσαλονίκη

Ενας έντονος παρασκηνιακός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη αυτήν την περίοδο στο χώρο του ΠΑΣΟΚ Θεσσαλονίκης με φόντο τις βουλευτικές λίστες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Το σενάριο να μην είναι υποψήφιος ο βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης Ευάγγελος Βενιζέλος έχει ανοίξει την όρεξη σε πολλούς μνηστήρες που θέλουν να μπουν στη μάχη της εκλογής, καθώς όπως όλα δείχνουν ο συνδυασμός θα εκλέξει σίγουρα έναν βουλευτή, ενώ κάποιοι μιλούν και για δύο.

Ποιοι ακούγονται ότι ενδιαφέρονται και έχουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο εκφράσει το ενδιαφέρον τους στο νέο γραμματέα πόλης του κόμματος Χρήστο Παπαδούλη; Κατ’ αρχήν οι πολιτευτές του 2015, που είναι κατά σειρά οι Αντώνης Σαουλίδης (3.467 σταυροί), Χρήστος Παπαστεργίου (2.956), Νίκος Ξυλούρης (2.187), Γιάννης Γούναης (1.974) και Νίκος Τέλης (1.698). Από αυτούς οι δύο (Παπαστεργίου και Τέλης) θεωρούνται του κλίματος Βενιζέλου και μπορεί να ευνοηθούν από ενδεχόμενη αποχώρηση του πρώην υπουργού από τη λίστα. Ή και να βρεθούν εκτός λίστας, αν επιλέξουν να… συμπαρασταθούν στην απόφαση Βενιζέλου.

Από εκεί και πέρα κινούνται φιλόδοξα ο συνδικαλιστής Παναγιώτης Τουχτίδης, η γιατρός Πέννυ Δαλαμπούρα και η δημοτική σύμβουλος Νεάπολης-Συκεών Μαρία Λυκουριώτη, ενώ σενάρια θέλουν και κάποιους δημοτικούς συμβούλους της «Πρωτοβουλίας» να το σκέφτονται, όπως ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος ή ο αντιδήμαρχος Πέτρος Λεκάκης. Φυσικά με την ιδέα παίζουν τόσο ο Χάρης Καστανίδης από το ΚΙΔΗΣΟ όσο και ο Γιάννης Μαγκριώτης, αν και πολλοί θεωρούν ότι πρέπει να κάτσουν στην άκρη και να ανοίξει ο δρόμος για τους νέους.

Οσο για τη Β’ Θεσσαλονίκης ακούγονται τα ονόματα του βουλευτή Γιώργου Αρβανιτίδη, του Χρόνη Μακρίδη αλλά και του πρώην υπουργού Βασίλη Γερανίδη…

 

No Comments Yet

Comments are closed