Ο Μπουτάρης, τα τραπεζοκαθίσματα και η όδευση τυφλών

Αυτή η φωτογραφία κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου που αποτυπώνει το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και την παρέα του να απολαμβάνουν τον καφέ τους. Ωστόσο τα καθίσματα ορισμένων της παρέας έχουν κλείσει την όδευση τυφλών.

Τη φωτογραφία ανέβασε η Ένωση για τα Δικαιώματα των Πεζών στη σελίδα της με το σχόλιο: «Γιατί τα τραπεζάκια μπορούν να καταπατούν και τον οδηγό τυφλών : «Τα τραπεζάκια στο δημόσιο χώρο είναι μία σύλληψη ανθρωποκεντρική και όχι ανθρωποδιωκτική. Η “ζωή έξω” είναι αποτέλεσμα της νεωτεριστικής αντίληψης για τη σύγχρονη πόλη και την αστική ζωή. Στην πραγματικότητα συμβολίζει την ανθρώπινη δημιουργική συνύπαρξη στη δημόσια σφαίρα σε όλες τις εκφράσεις της συνεπικοινωνίας και εκ των πραγμάτων αναδεικνύει την πεμπτουσία της πόλης, της πολιτικής, του πολιτισμού.» (Τραπεζάκια έξω, μύθοι και αλήθειες-Άρθρο Γιάννη Μπουτάρη στη «ΜτΚ» 18/06/2017)».

Στη συνέχεια την αναπαρήγαγε και ο δημοτικός σύμβουλος των «Εντάξει» Σωκράτης Δημητριάδης με το σχόλιο: «ο δήμαρχος έπρεπε να ζητήσει να απελευθερωθεί ο διάδρομος για τους μη έχοντες όραση. Αυτό κάνει όμως ο πρώτος πολίτης της πόλης….».

No Comments Yet

Comments are closed