Ντουμπάι: Ξεκίνησαν οι πρώτες περιπολίες αστυνομικών με ιπτάμενες μηχανές

Η αστυνομία του Ντουμπάι είναι ήδη τεχνολογικά ανεπτυγμένη, διαθέτοντας εδώ και καιρό υπερσύγχρονα περιπολικά Lamborghini, ρομπότ που οδηγούν, αλλά και αστυνομικούς-ρομπότ, όμως πλέον εκτοξεύει το επίπεδο, δεδομένου ότι στο εξής θα γίνονται «περιπολίες και από τον ουρανό» με ιπτάμενες μηχανές.

Το όχημα ονομάζεται “Scorpion” και σχεδιάστηκε από τη ρωσική εταιρία Hoversurf. Μπορεί να φτάσει τα 40 μίλια ανά ώρα, έχει τέσσερις προπέλες, αλλά μόνο ένα κάθισμα και μπορεί να αντέξει βάρος έως και 273 κιλά. Επιπλέον, έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει και μόνο του, χωρίς οδηγό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γενικού διευθυντή της Hoversurf, Alexander Atamanov, η εταιρεία υπέγραψε συμφωνία με την αστυνομία του Ντουμπάι, γιαμαζική παραγωγή του οχήματος.

#Dubai Police #Drone Bike https://t.co/gg0qSVVDQL

— Earteza Auvee (@earteza) October 14, 2017

#DubaiPolice is working on a FLYING MOTORBIKE to catch law breakers #Dubai #GITEX2017 #police #technology #drones pic.twitter.com/ERS3LadnIu

— Sarwat Nasir (@SarwatNasir) October 8, 2017

Η αποκάλυψη έγινε στο Dubai’s Gitex Technology show μαζί με μία νέα ηλεκτρική μηχανή της Mikasa, η οποία μπορεί να  μην πετάει, αλλά μπορεί να φτάσει τα 124 μίλια ανά ώρα.

No Comments Yet

Comments are closed