Το ντου του ΠΑΜΕ στο γραφείο της Εφης Aχτσιόγλου

από Team MyPortal.gr
sms

Ντου στο υπουργείο εργασίας, όπου έφτασαν μέχρι το γραφείο της υπουργού εργασίας Εφης Αχτσιόγλου, έκαναν σήμερα μέλη του ΠΑΜΕ. Με αφορμή την ψήφιση των μέτρων για τη τρίτη αξιολόγηση και την τροπολογία για το δικαίωμα στην απεργία, που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή, τα μέλη του ΠΑΜΕ μπήκαν στο υπουργικό γραφείο, όπου βρισκόταν και η αναπληρώτρια υπουργός κοινωνικής αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου και φώναξαν συνθήματα παρουσία των ΜΜΕ.

Κατηγόρησαν την υπουργό εργασίας ότι μένει αμετακίνητη στις θέσεις της σε ό,τι αφορά στο δικαίωμα στην απεργία, αφού η ίδια επέμεινε ότι η κυβέρνηση δεν θα πάρει πίσω το νέο πλαίσιο για την απεργία.

«Δεν θα σας αφήσουμε να ολοκληρώσετε το έγκλημα, δεν θα σας αφήσουμε», φώναξαν μεταξύ άλλων οι συγκεντρωμένοι στη νεαρά υπουργό εργασίας και την αναπληρώτρια υπουργό Θεανώ Φωτίου, οι οποίες στάθηκαν όρθιες μπροστά στους διαδηλωτές.

«Δεν συζητάτε, δεν ήρθατε για να συζητήσετε. Εχετε έρθει τόσες φορές εδώ και τα έχουμε πει», τόνιζε η υπουργός στα διαμαρτυρόμενα στελέχη του ΠΑΜΕ. «Δεν είδατε τι έγινε μέσα; Δεν θέλω να κάνω καμία δήλωση» είπε η υπουργός εργασίας προς τους δημοσιογράφους που την κάλεσαν να σχολιάσει.

Κατά τη διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης η κ. Αχτσιόγλου  παρακολουθούσε και άρχισε μετά να αντιδρά έντονα, την ώρα που της φώναζαν «πάρτο πίσω», απαιτώντας να αποσύρει το πολυνομοσχέδιο η υπουργός εργασίας τους απάντησε: «Όχι, δεν το παίρνω πίσω».

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο εργασίας χαρακτήρισε ακατανόητη την εισβολή του ΠΑΜΕ, κατηγορώντας τα μέλη του ότι αρνήθηκαν τον διάλογο, επιλέγοντας «τις κραυγές και το επικοινωνιακό σόου, χάριν των τηλεοπτικών καμερών».

«Η ρύθμιση σε καμία περίπτωση ούτε καταργεί, ούτε περιορίζει το δικαίωμα της απεργίας. Η μόνη αλλαγή αφορά τον κανόνα της απαρτίας στις γενικές συνελεύσεις των πρωτοβάθμιων σωματείων που δεν είναι ευρύτερης περιφέρειας ή πανελλαδικής έκτασης όταν συγκαλούνται προκειμένου να ληφθεί απόφαση για απεργία. Η ρύθμιση προβλέπει ότι για να υπάρχει απαρτία στη γενική συνέλευση πρέπει να παρίσταται το ½ των μελών του σωματείου που πληρώνουν τις συνδρομές τους. Τίποτα δεν αλλάζει στον τρόπο λήψης της απόφασης για απεργία η οποία θα συνεχίσει να λαμβάνεται με τη σχετική πλειοψηφία των παρόντων», σημειώνεται στην ανακοίνωση.