Ντόρα Μπακογιάννη: Οι υψηλοί τόνοι στις σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας δυσκολεύουν τον διμερή διάλογο

«Η Τουρκία οφείλει να αντιληφθεί ότι οι σχέσεις καλής γειτονίας βασίζονται στο σεβασμό του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών» τονίζει η βουλευτής της Ν.Δ. Ντόρα Μπακογιάννη με φόντο τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προειδοποίησε ότι «το τίμημα θα είναι βαρύ για όσους προκαλούν στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο

Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Realnews η κ. Μπακογιάννη δηλώνει ότι υψηλοί τόνοι στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας δυσκολεύουν τον διάλογο μεταξύ των δύο χωρών. Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία σημειώνει ότι «οι επαφές και ο διάλογος με την ηγεσία της γειτονικής χώρας όταν είναι καλά προετοιμασμένες είναι θετικές» και εκφράζει την ελπίδα «αυτή η επίσκεψη να είναι καλύτερα προετοιμασμένη από την επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα».

Για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ δηλώνει ότι η Ν.Δ. θέλει λύση, αλλά λύση που θα προστατεύει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα εξασφαλίζει σταθερότητα στα Βαλκάνια. «Ακόμη και η τροπολογία που κατέθεσε η αλβανική μειονότητα των Σκοπίων αποδεικνύει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών που αναγνωρίζει Μακεδονική εθνότητα ενισχύει τον αλυτρωτισμό στην περιοχή και άρα ενισχύει την αστάθεια» τονίζει.

Ερωτηθείσα αν εκτιμά ότι μπαίνουμε σε περίοδο σκληρής πόλωσης η Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πολώσει με την ελπίδα να συσπειρώσει ένα τμήμα των ψηφοφόρων του. «Αυτό όμως έχει τεράστιο κόστος. Έχει κόστος για το πολιτικό σύστημα και τη λειτουργία του, αλλά κυρίως έχει κόστος για τη δημοκρατία μας» δηλώνει.

Σχολιάζοντας τις προσχωρήσεις Τατσόπουλου και Θεοχάρη στη Ν.Δ. εκτιμά ότι «πρόσωπα που έχουν πολιτικό λόγο, έχουν κοινές απόψεις με τη Ν.Δ. στα σημαντικά ζητήματα και είναι αποφασισμένα να δουλέψουν για να γυρίσει σελίδα η χώρα μας και να μπούμε σε ένα κύκλο ανάπτυξης και ευημερίας, προσθέτουν και δεν αφαιρούν» και συμπληρώνει ότι «η Ν.Δ. είχε μεγάλες εκλογικές νίκες μόνο όταν προσέλκυε προσωπικότητες από το κέντρο και την κεντροαριστερά».

No Comments Yet

Comments are closed