Νοτοπούλου: Χρειάζεται Υπουργός Τουρισμού

«Χρειάζεται πολιτική για τον τουρισμό, χρειάζεται Υπουργός Τουρισμού», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Βουλευτής του και Τομεάρχης Τουρισμού της ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Αναλυτικα η ανακοίνωση:

«Ενώ ο Τουρισμός καταρρέει και μαζί του καταρρέει και η ελληνική οικονομία,
ο κ. Θεοχάρης περιορίζεται σε επικοινωνιακή τακτική, χωρίς να έχει εκπονήσει ακόμα (!) το σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης στον τουρισμό.

Ο κ. Θεοχάρης παρουσίασε, μετά από δύο μήνες, ένα «σχέδιο» στη Βουλή απαντώντας (!) σε κοινοβουλευτική ερώτηση του ΚΙΝΑΛ, που δεν περιλάμβανε τίποτα περισσότερο από γενικούς άξονες, ευχολόγια και αοριστολογίες.

Ο κ. Θεοχάρης επέλεξε να διαρρεύσει τα υγειονομικά πρωτόκολλα σε διαδικτυακή κομματική εκδήλωση της ΟΝΝΕΔ (!), χωρίς να έχει ολοκληρωθεί επίσημα η διαδικασία της διαβούλευσης με τους φορείς του τουρισμού και χωρίς αυτά να έχουν οριστικοποιηθεί!

Η ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζει την κατάσταση ο Υπουργός Τουρισμού, σε συνδυασμό με την προχειρότητα, ανεπάρκεια, ολιγωρία των κυβερνητικών μέτρων στο κρίσιμο μέτωπο του τουρισμού, -τα μόνα που έχουμε δει μέχρι σήμερα-, αποδεικνύουν πως η κυβέρνηση δεν αντιλαμβάνεται τη σημασία του τουρισμού και το μέγεθος της κρίσης.

Οι άνθρωποι του τουρισμού και οι τοπικές κοινωνίες σε όλη την Ελλάδα εκπέμπουν SOS.
Οι λύσεις υπάρχουν, τα χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν.

Χρειάζεται ένα γενναίο συνολικό πρόγραμμα στήριξης και επανεκκίνησης του τουρισμού, των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Χρειάζεται πολιτική για τον τουρισμό, χρειάζεται Υπουργός Τουρισμού. «

No Comments Yet

Comments are closed