Νομίζεις πως σε απατάει – Πώς να μάθεις την αλήθεια

Αλήθεια με απατάει ή είναι ιδέα μου; Το συγκεκριμένο ερώτημα τριγυρνάει στο μυαλό πολλών γυναικών και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται εμμονή! Νομίζεις πως σε απατάει γιατί αισθάνεσαι πως το ένστικτό σου σε προειδοποιεί, γιατί είδες ύποπτες κινήσεις, γιατί έπιασες περίεργα τηλεφωνήματα, γιατί είναι απόμακρος τελευταία και πολλά ακόμη γιατί μπορεί να σε έχουν οδηγήσεις σε αυτό το συμπέρασμα. Όλες μας θέλουμε να πιστεύουμε πως σε εμάς δεν γίνεται να συμβεί κάτι τέτοιο. Αυτό, όμως, δεν ισχύει! Είναι μία κατάσταση στην οποία μπορεί να βρεθεί κάθε μία από εμάς, τόσο στην κατάσταση της απιστίας αλλά και της εμμονής. Συνήθως όταν μία γυναίκα θεωρήσει πως ίσως να την απατάει ο σύντροφός της τότε η ιδέα δεν αργεί να «καρφωθεί» στο μυαλό της. Είναι για όλες μας μία τελείως άβολη και ανεπιθύμητη κατάσταση που δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να πρέπει να την αντιμετωπίσουμε.

Νομίζεις πως σε απατάει και αυτό είναι κάτι που σε φθείρει ψυχολογικά αφού και μόνο η σκέψη αρκεί για να σου δημιουργήσει αναστάτωση στην καθημερινότητά σου. Υπάρχουν περιπτώσεις γυναικών που αν και υποπτεύονται τον σύντροφό τους, δεν θέλουν να βγάλουν άκρη και φοβούνται μήπως τυχόν τα νέα δεν είναι ικανοποιητικά. Άλλο να νομίζεις πως σε απατάει και άλλο να σιγουρευτείς! Η αλήθεια είναι πως δεν καταλαβαίνουμε την βαρύτητα της λέξης «νομίζω». Μπορεί να σημαίνει πως δεν είμαστε σίγουρες αλλά ωστόσο μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα. Ακριβώς επειδή νομίζουμε μπορεί να δημιουργήσουμε καβγάδες, να αλλάξει τελείως η συμπεριφορά μας απέναντί του, να γίνουμε καχύποπτες σε οποιαδήποτε κίνηση, να ψάχνουμε τα πάντα και γενικότερα απλά με την λέξη «νομίζω» ξεκινάει να επικρατεί η απόλυτη σύγχυση και παράνοια. Η αλήθεια είναι πως μία γυναίκα μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλύτερα όταν γνωρίζει πραγματικά τι συμβαίνει και να πάρει τις αποφάσεις της παρά όταν απλά «νομίζει»!

Νομίζεις πως σε απατάει – πώς να διαχειριστείς τις σκέψεις σου

Αρχικά πρέπει να γνωρίζεις πως αρκεί μία σκέψη για να δημιουργήσει ανεπανόρθωτη ζημιά σε μία σχέση. Σε κάποιες γυναίκες η απιστία γίνετε εμμονή και μόνο καθαρά από δική τους ανασφάλεια ή απλά από ρουτίνα. Ώρες ώρες αισθανόμαστε πως οι σκέψεις ξεπετάγονται μόνες τους σε ανύποπτο χρόνο δημιουργώντας μας μεγάλο πρόβλημα και το μόνο που θέλουμε είναι με κάποιο τρόπο να εξαφανιστούν πριν αρχίσουμε να λειτουργούμε αψυχολόγητα. Άλλες φορές πάλι οι σκέψεις μας είναι φυσικό επακόλουθο του ανεπτυγμένου ένστικτού μας. Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι να μπορούμε να τις βάλουμε σε τάξη και να βρούμε τον λόγο που έχουν δημιουργηθεί.

Σας έχει δώσει δικαίωμα να σκέφτεστε με αυτόν τον τρόπο; Έχει παρατηρήσει κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στην συμπεριφορά του απέναντί σας; Έχετε διαπιστώσει πως σας λέει ψέματα για τις κινήσεις του; Αυτά μπορεί να είναι κάποια σημάδια αλλά πάντα είναι δυνατό να συμβαίνει κάτι άλλο. Οι αρνητικές σκέψεις πολλές φορές προέρχονται από την δική μας ψυχολογική κατάσταση. Για παράδειγμα, η πίεση της καθημερινότητας, η έλλειψη χρόνου σε ένα ζευγάρι, η ρουτίνα μιας μακροχρόνιας σχέσης, η ανάγκη μας να αισθανθούμε και πάλι ποθητές, καθώς και πολλά άλλα είναι ικανά να μας δημιουργήσουν γενικότερα μία αρνητική διάθεση. Γράψε σε ένα φύλλο χαρτί τους λόγους για τους οποίους νομίζεις πως σε απατάει. Αυτό θα σε βοηθήσει να ξεκαθαρίσεις λίγο τις σκέψεις σου και να καταλάβεις αν όντως σκέφτεσαι με τον σωστό τρόπο.

Νομίζεις πως σε απατάει – πώς να του φερθείς

Νομίζεις πως σε απατάει κι έχεις ήδη τραβηχτεί στην άκρη κρατώντας μία απόμακρη στάση απέναντί του. Ουσιαστικά και μόνο στην ιδέα η συμπεριφορά σου έχει αλλάξει αφού αισθάνεσαι ήδη προδομένη. Τον έχεις καταδικάσει χωρίς να είσαι σίγουρη για τίποτα. Τι πιστεύεις ότι θα συμβεί αν τελικά έκανες ένα μεγάλο λάθος και δεν σε απατάει; Σε αυτήν την περίπτωση η σχέση θα έχει «παγώσει» και θα χρειάζεται πολύ μεγάλη προσπάθεια για να επανέλθει. Δεν είναι δίκαιο να καταστρέφουμε μέρα με την μέρα την σχέση απλά και μόνο με ένα «νομίζω». Αυτό που έχετε να κάνετε είναι ή να βρείτε τον τρόπο να μάθετε την αλήθεια ή να βρείτε τρόπο να ξεγράψετε τις σκέψεις σας! Αν δεν μάθετε την αλήθεια και αφήσετε τον χρόνο να περνάει, αυτή η σκέψη θα ξεπετάγεται κάθε τόσο στο μυαλό σας και θα σας δημιουργεί προβλήματα σε ότι καλό προσπαθείτε να φτιάξετε.

Έτσι ξεκαθαρίζουμε την στάση μας και παίρνουμε οριστικές αποφάσεις ή σταματάμε να φερόμαστε περίεργα στον σύντροφό μας και μάλιστα όταν δεν του έχουμε μιλήσει για να καταλάβει τους λόγους για τους οποίους αντιδρούμε με αυτόν τον τρόπο. Σε κάποιες περιπτώσεις οι γυναίκες έχουν την εντύπωση πως ο σύντροφος τους απατά, δεν του έχουν μιλήσει γι’ αυτό το θέμα, αρχίζουν να απομακρύνονται με αποτέλεσμα ο σύντροφος να θεωρεί ανάρμοστη μία τέτοιου είδους συμπεριφορά και τέλος, η σχέση να διαλύεται, η γυναίκα να παραμένει στο «νομίζω» και ο άντρας να αποχωρεί. Πρέπει να ξέρουμε πως αν δεν δεις ποια είναι η κατάσταση πραγματικά, δεν μπορείς να την αντιμετωπίσεις με σωστό τρόπο!

Νομίζεις πως σε απατάει – πώς να μάθεις την αλήθεια

Οι γυναίκες θεωρούμε πως η συζήτηση σε τέτοια θέματα δεν φέρνει αποτέλεσμα. Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να ρωτήσετε τον σύντροφό σας αν σας απατά και να σας πει «ναι»; Ένας άντρας θα αποφασίσει να πει την αλήθεια όταν θεωρήσει πως έτσι κι αλλιώς η σχέση του έχει τελειώσει και δεν έχει τίποτα να χάσει. Εσύ, όμως, νομίζεις πως σε απατάει και το μόνο που θέλεις είναι να μάθεις την αλήθεια! Η αξιοπρέπεια, ο εγωισμός είναι αυτά που μας σταματάνε από το να ψάξουμε αφού δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να μας αντιληφθεί. Θεωρούμε έτσι κι αλλιώς θα είναι προσεκτικός αλλά μην ξεχνάτε πως «ουδέν κρυπτόν υπό το ήλιο»! Μηνύματα στα κινητά, τα social media, κλήση στο κινητό σε περίεργες ώρες έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα σε ζευγάρια.

Η απιστία είναι κάτι που όσο και να θέλουμε να κρύψουμε, σε ανυποψίαστο χρόνο βγαίνει τελικά στη φόρα! Συγκυρίες; Λάθος εκτίμηση της κατάστασης; Πάντως κάτι συμβαίνει και όλα συνωμοτούν ώστε αργά ή γρήγορα να βγει η αλήθεια μπροστά. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν αποφασίσετε να μάθετε την αλήθεια καλό είναι να είστε διακριτικές ώστε να μην εκτεθείτε και για να έχετε τα αποτελέσματα που επιθυμείτε δεν πρέπει να νιώσει πως τον ελέγχετε. Όσο πιο «αθόρυβα» κινηθείτε τόσο καλύτερα αποτελέσματα θα έχετε. Το σίγουρο είναι πως πρέπει με κάθε τρόπο να τελειώσετε με τις σκέψεις που σας βασανίζουν και δεν σας αφήνουν να χαρείτε τίποτα. Αντιμετωπίστε τις σκέψεις σας με ψυχραιμία και πάρτε τις αποφάσεις μόνο όταν οδηγηθείτε στο σωστό συμπέρασμα.

No Comments Yet

Comments are closed