Η νο1 συνταγή για το πιο καλοκαιρινό φαγητό: Αll time classic γεμιστά!

Η εύκολη συνταγή που θα λατρέψετε!

Ποιος μπορεί να αντισταθεί στα γεμιστά; Το αγαπημένο λαδερό φαγητό, είναι λίγο… μπελαλίδικο όμως σας βρήκαμε τη λύση…

Εμείς έχουν την πιο εύκολη και γρήγορη συνταγή και σας την παρουσιάζουμε! Διαβάστε παρακάτω…

Υλικά:

-5 ντομάτες (ώριμες και σφιχτές)
-5 πιπεριές
-2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
-10 κ.σ. ρύζι
-1/2 ματσάκι μαϊντανό
-1/2 ματσάκι δυόσμο
-1 κ.σ. ζάχαρη
-1 φλ. ελαιόλαδο
-αλάτι
-πιπέρι

Εκτέλεση

Πρώτα ετοιμάζετε τα λαχανικά. Κόβετε καπάκι φέτα από την πιπεριά και αφαιρείτε τους σπόρους και τις μεμβράνες.

Κόβετε καπάκι-φέτα από τις ντομάτες και με ένα κουτάλι αδειάζετε τη ψίχα σε ένα μπολ.

Σε ένα μπλέντερ, βάζετε τη ψίχα της ντομάτας και κρεμμύδι και αλέθετε καλά.

Τα ξαναρίχνετε στο μπολ και προσθέτετε το ρύζι, αλάτι – πιπέρι, τα 3/4 φλ. ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Τέλος, ρίχνετε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύετε καλά.

Γεμίζετε τα γεμιστά κατά τα 3/4 και σκεπάζετε με τα καπάκια τους.

Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ψήνετε για 1 ώρα και 10 λεπτά στους 180 βαθμούς C, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα.

Φυσικά, αφού πρόκειται για λαδερό φαγητό, αν θέλετε προσθέτετε στο ταψί και πατατούλες!

Σερβίρετε με φέτα και ζεστό ψωμάκι!

Καλή σας όρεξη!

No Comments Yet

Comments are closed