Νηστίσιμο κέικ σοκολάτα πορτοκάλι

Περιγραφή

Ένα νηστίσιμο αφράτο κέικ σοκολάτας με άρωμα πορτοκάλι, πάρα πολύ νόστιμο!

Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 φλ. καλαμποκέλαιο ή ελαιόλαδο
  • 2 φλ. νερό (ελαφρώς χλιαρό)
  • 3 φλ. αλεύρι φαρίνα (κοσκινισμένο)
  • 5 κ.σ. κακάο (κοσκινισμένο)
  • 1 ½ φλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα
  • 1 κ.σ. ξύδι
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • χυμό από μισό πορτοκάλι

Για το γλάσο (προαιρετικά):

  • 1 φλ. ζάχαρη άχνη
  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 6 κ.σ. νερό

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

Βήμα 2

2) Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ανακατέυουμε τη ζάχαρη εώς ότου διαλυθεί.

Βήμα 3

3) Προσθέτουμε το καλαμποκέλαιο, ξύδι, χυμό πορτοκάλι και ανακατέυουμε.

Βήμα 4

4) Στη συνέχεια προσθέτουμε τη σόδα, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Βήμα 5

5) Τέλος βάζουμε το κακάο και το αλεύρι και ανακατέυουμε καλά και το μείγμα μας είναι έτοιμο.

Βήμα 6

6) Λαδώνουμε πολύ καλά μια φόρμα, ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 C για 50 λεπτά ή εώς ότου βγει καθαρό το μαχαίρι μας.

Λίγα μυστικά ακόμα

Το μείγμα βγαίνει αρκετά ρευστό γιατί έτσι πρέπει, θα φουσκώσει και θα γίνει αφράτο και πολύ μαλακό.

Ακόμη και αν παραλείψουμε το γλάσο είναι πραγματικά ένα υπέροχο σοκολατένιο κέικ με άρωμα πορτοκάλι. Είναι ένα κέικ που γίνεται και χωρίς μίξερ. Καλή επιτυχία!

 

No Comments Yet

Comments are closed