Νηστεία: Ποια φαγητά είναι νηστίσιμα και ποια όχι

Η Σαρακοστή ξεκίνησε και πολλοί σχεδιάζουν να νηστέψουν μέχρι το Πάσχα. 

Αλλά τι επιτρέπεται να καταναλώσει κανείς κατά τη διάρκεια της νηστείας και τι όχι; 

Γενικός κανόνας της νηστείας, είναι ότι απαγορεύεται η κατανάλωση τροφών που έχουν αίμα, δηλαδή κρέας και ψάρι, ενώ παράλληλα απαγορεύονται τα γαλακτοκομικά (γάλα-γιαούρτι-τυρί-βούτυρο), τα αβγά και το λάδι.

Ποιες τροφές είναι νηστίσιμες:

  • Τα θαλασσινά (οστρακοειδή-μαλάκια), όπως χταπόδι, καλαμάρι, γαρίδες, σουπιές
  • Τα οστρακοειδή (κυδώνια, μύδια, γυαλιστερές)
  • Φρούτα και χυμοί
  • Οσπρια όπως φακές ή φασόλια
  • Λαχανικά
  • Ξηροί Καρποί
  • Ζυμαρικά
  • Ψωμί
  • Ελιές
  • Σόγια
  • Ταχίνι
  • Μέλι
  • Μανιτάρια

Βέβαια, όπως επισημάνθηκε, πολλοί είναι εκείνοι που πλέον έχουν συμπεριλάβει στο νηστίσιμο μενού τους το λάδι και τα γαλακτοκομικά

 

No Comments Yet

Comments are closed