Νέο αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοση των οκτώ στρατιωτικών

Από τις τουρκικές δικαστικές αρχές υποβλήθηκε νέο αίτημα προς στις ελληνικές αντίστοιχες, για να εκδοθούν στην Τουρκία οι οκτώ στρατιωτικοί, οι οποίοι μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην γείτονα χώρα κατέφυγαν με ελικόπτερο στην Αλεξανδρούπολη. Το τουρκικό αίτημα δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί στις ελληνικές δικαστικές αρχές, καθώς μεταφράζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εξωτερικών και αναμένεται να διαβιβαστεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Στο μεταξύ, το θέμα της δίκης των 8 στη χώρα μας, έθεσε σήμερα η αντιπροσωπεία του τουρκικού υπουργείου Δικαιοσύνης, με επικεφαλής των υφυπουργό Μπιλάλ Ουτσάρ, ο οποίος είχε εθιμοτυπική συνάντηση με τον Σταύρο Κοντονή.

Σε ό,τι φορά το θέμα της έκδοσης των στρατιωτικών ο υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει με την απόφαση που έχει εκδώσει ο Άρειος Πάγος.

«Θα ήθελα να υπενθυμίσω για μια ακόμη φορά, ότι η απόφαση αυτή δεν μπαίνει σε ζητήματα ύπαρξης ενδείξεων ενοχής για τους συγκεκριμένους αξιωματικούς. Αναφέρεται πρωτίστως στο ότι υπό τις παρούσες συνθήκες στην Τουρκία οι αξιωματικοί αυτοί ενδέχεται να μην έχουν δίκαιη δίκη, όπως προβλέπεται από τους διεθνείς κανόνες. Αυτή ήταν η κρίση του Ανωτάτου Δικαστηρίου και είναι απολύτως σεβαστή από όλους και πρώτα-πρώτα από την ελληνική Κυβέρνηση. Αυτή την απόφαση πρέπει να λάβει υπ’ όψιν της η τουρκική κυβέρνηση για τις περαιτέρω ενέργειές της», είπε ο κ. Κοντονής.

Ο κ. Κοντονής δέχτηκε επίσης πρόσκληση για να επισκεφθεί τη γειτονική χώρα.

No Comments Yet

Comments are closed