Νέες προσφορές για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης κατέθεσαν και οι τρεις μνηστήρες

Σύμφωνα με πληροφορίες και οι τρεις μνηστήρες για το Λιμάνι Θεσσαλονίκης (η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services Inc., η αραβικών συμφερόντων The Peninsular and Oriental Steam, θυγατρική της Dubai Port World και η κοινοπραξία της γερμανικής Deutsche Invest Equity Partners GmbH, της γαλλικής Terminal Link SAS και της Belterra Investments LTD του ομίλου Ιβάν Σαββίδης) κατέθεσαν σήμερα στο ΤΑΙΠΕΔ βελτιωμένες προσφορές.

Ο πλειοδοτικός διαγωνισμός αφορά την παραχώρηση του Λιμανιού για 40 χρόνια. Μαζί ο πλειοδότης αναλαμβάνει την ευθύνη επενδύσεων ύψους 180 εκ. Ευρώ. Οι προσφορές αναμένεται να ανοίξουν την Δευτέρα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ. Αν μεταξύ πρώτου και δεύτερου υπάρχει απόκλιση προσφορών μικρότερη του 10% θα ζητηθούν νέες βελτιωμένες προτάσεις.

Από τη στιγμή που θα επιλεγεί ο πλειοδότης στη συνέχεια η σύμβαση θα πρέπει να εγκριθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού και να ψηφιστεί από τη Βουλή όπερ σημαίνει ότι ο νέος ιδιοκτήτης δεν θα εγκατασταθεί στο Λιμάνι νωρίτερα απο τον Σεπτέμβριο.

 

No Comments Yet

Comments are closed