Νέα υπόθεση εξαπάτησης από άτομο που παρίστανε τη γιατρό, στη Θεσσαλονίκη

Σε ποινή φυλάκισης δύο ετών καταδικάστηκε η γυναίκα από τη Θεσσαλονίκη, η οποία ήταν κατηγορούμενη στο Τριμελές Καβάλας για απάτη.

Σύμφωνα με την proininews η μήνυση έγινε από την κουμπάρα της, η οποία μένει στο δήμο Νέστου ενώ η υπόθεση της απάτης, εκτυλίχθηκε από τον Ιούνιο του 2016 έως και τον Μάη του 2017.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η κατηγορούμενη εμφανίζονταν να είναι ιατροδικαστής αλλά όπως ισχυρίστηκε η μηνύτρια και αποδέχθηκε το δικαστήριο με την απόφαση του, δεν ήταν. Η μηνύτρια αρρώστησε και για τις χημειοθεραπείες μεσολάβησε η… “ιατροδικαστής”. Αφού βρήκε κατάλληλους γιατρούς στη Θεσσαλονίκη ζήτησε και πήρε χρήματα για εξέταση γονιδιακής ταυτότητας που δεν έγινε ποτέ. Χρήματα ζήτησε και πήρε και για να χρησιμοποιηθούν στις χημειοθεραπείες «γνήσια» φάρμακα. Ένα συνολικό ποσό λίγο μεγαλύτερο των 1.000 ευρώ. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας η μηνύτρια κατέθεσε προεκλογική κάρτα της κατηγορούμενης (ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος σε Δήμο της Θεσσαλονίκης) όπου εμφανίζονταν να είναι ιατροδικαστής. Στην ίδια κάρτα αναφέρονταν να έχει και άλλες επιστημονικές ιδιότητες- συνεργασίες. Οι οποίες ήταν επίσης “μαϊμού”.

Η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι παρακολούθησε μαθήματα σε πανεπιστήμιο αλλά και στο «ανοιχτό» πανεπιστήμιο χωρίς να καταθέσει κανένα πτυχίο. Η μηνύτρια διηγήθηκε ότι πριν από την ίδια η κατηγορούμενη εξασφάλισε «γνήσια» φάρμακα για τις χημειοθεραπείες και άλλου προσώπου.

Το δικαστήριο επέβαλε την ποινή της φυλάκισης 2 ετών βρίσκοντας την ένοχη για απάτη. Η ποινή δεν περιελάμβανε αναστολή αλλά προέβλεπε μετατροπή της ποινής προς 5 ευρώ την ημέρα. Τελικά η έφεση που κατέθεσε η κατηγορούμενη είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα.

 

Πηγή: proininews
No Comments Yet

Comments are closed