Νέα πλάνα για το σχολικό συγκρότημα της Κλεάνθους

Την ικανοποίηση των εμπλεκομένων (γονέων, μαθητών και καθηγητών) έφερε η αλλαγή στα σχέδια του δήμου Θεσσαλονίκης να αποσυρθεί ο διαγωνισμός που αφορούσε σε ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος της Κλεάνθους και να επαναπροκηρχθεί το έργο με νέους όρους. Το κτίριο στεγάζει τα 2ο και 4ο Γυμνάσια Τούμπας, 20ο ΓΕΛ, 1ο Πειραματικό Γυμνάσιο και 2ο Πειραματικό ΓΕΛ.

Το πρωΐ πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ εκπροσώπων των γονέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας στο δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή των αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων, Εφραίμ Κυριζίδη και Παιδείας, Δήμητρας Ακριτίδου, την ώρα που στον αύλειο χώρο ήταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας με πανό και συνθήματα.

Οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί ενημερώθηκαν για την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του κεντρικού δήμου να ακυρώσει τον διαγωνισμό και να τροποποιήσει τη μελέτη, ώστε να εξεταστεί το ενδεχόμενο υλοποίησης του έργου με παράλληλη λειτουργία των σχολικών μονάδων, δίχως να χρειαστεί η διασπορά των μαθητών σε γειτονικά σχολεία.

No Comments Yet

Comments are closed