Νέα δρομολόγια ζητά από τον ΟΑΣΘ ο δήμος Βόλβης

Συνεχίζονται οι συναντήσεις με τους δήμαρχους της ΠΕ Θεσσαλονίκης για την καταγραφή θεμάτων, προτάσεων και λύσεων εν μέσω της προσπάθειας αναδιοργάνωσης του δικτύου αστικής συγκοινωνίας της πόλης από τον ΟΣΕΘ.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Κωνσταντίνος Αμπατζάς συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος σε ότι αφορά την εξυπηρέτησή του από τις αστικές –υπεραστικές συγκοινωνίες καθώς και τις αυξανόμενες ανάγκες για εξυπηρέτηση ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες λόγω της τουριστικής ανάπτυξης και επισκεψιμότητας στην εν λόγω περιοχή.

Από πλευράς δήμου επισημάνθηκαν οι περιοχές που σήμερα έχουν πολύ χαμηλή εξυπηρέτηση και αναζητήθηκαν λύσεις για την εξυπηρέτησή τους. Επιπλέον, έγινε λόγος για την ανάγκη αύξησης των δρομολογίων κατά τους θερινούς μήνες λόγω της διαρκώς αυξανόμενης ζήτησης.

Ο κ. Αμπατζάς επισήμανε ότι παρά τις δεδομένες επιχειρησιακές δυνατότητες του ΟΑΣΘ σε ότι αφορά τον στόλο των λεωφορείων είναι δυνατό να γίνουν παρεμβάσεις στο δίκτυο προς όφελος των μετακινουμένων και να προσαρμοστούν τα δρομολόγια π.χ. με συγχρονισμό των προγραμμάτων των λεωφορειακών γραμμών ώστε να υπάρχουν δυνατότητες μετεπιβίβασης στο πλαίσιο της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για μετακινήσεις από και προς το Δήμο ενώ αναφέρθηκε και στην δημοτική συγκοινωνία η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει συμπληρωματικά στην υφιστάμενη εξυπηρέτηση από αστική συγκοινωνία. Επιπρόσθετα έγινε μνεία στην προοπτική ενίσχυσης της συνεργασίας με το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης και δεσμεύθηκε να αναλάβει πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση.

Στη συνάντηση ανέκυψε και το ζήτημα της προαστιακής σύνδεσης Θεσσαλονίκης –Λαγκαδάς – Σταυρός – Αμφίπολης – Καβάλας μιας φιλόδοξης πρότασης με μεγάλη δυναμική η οποία θα μπορούσε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για το δήμο Βόλβης.

No Comments Yet

Comments are closed