Νέα δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ: Οριακό το προβάδισμα του «ναι»

Μικρό προβάδισμα υπέρ του «ναι» καταδεικνύει νέα δημοσκόπηση στην ΠΓΔΜ, λίγες ημέρες πριν το κρίσιμο δημοψήφισμα για την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με έρευνα της «Market Vision» για λογαριασμό της ιστοσελίδας «MKD.mk», το 51,1% των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει «ναι» στο δημοψήφισμα, ενώ το 48,9% αναμένεται να ψηφίσει «όχι».

Η δημοσκόπηση αντικατοπτρίζει και τις μεγάλες εθνοτικές διαφορές της γειτονικής χώρας, καθώς υπέρ της συμφωνίας τάσσεται μόλις το 33,5% των Σλαβομακεδόνων, ενώ το 66,5% τάσσεται εναντίον.

Από την πλευρά τους, οι Αλβανόφωνοι στηρίζουν τη συμφωνία σε ποσοστό της τάξης του 95%.

Υπενθυμίζεται ότι το ερώτημα του δημοψηφίσματος είναι το εξής: Είστε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, λαμβάνοντας υπόψη τη συμφωνία μεταξύ της Μακεδονίας και της Ελλάδας;

Αξίζει να σημειωθεί ότι για να θεωρηθεί έγκυρη η διαδικασία, το ποσοστό συμμετοχής των πολιτών θα πρέπει να υπερβαίνει το 50%.

Παράλληλα, ακόμη και σε περίπτωση επικράτησης του «ναι», η επικύρωση της συμφωνίας προϋποθέτει και την αλλαγή του Συντάγματος, η οποία απαιτεί τη στήριξη των 2/3 της Βουλής.

naftemporiki.gr

No Comments Yet

Comments are closed