Ναυάγησε η κυβέρνηση στο Σαρωνικό!

Ναυάγησε η κυβέρνηση στον Σαρωνικό, καθώς οι  ισχυρισμοί περί άμεσης και επαρκούς αντίδρασης έπειτα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου [«Αγία Ζώνη ΙΙ» δεν φαίνεται να πείθουν τους πολίτες.

Σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν δυσαρεστημένοι από τους χειρισμούς της κυβέρνησης και των υπουργών, στην πρώτη δημοσκόπηση που έγινε μετά το περιστατικό σε έρευνα της Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Τα Νέα».

Το 68% εκφράζει δυσαρέσκεια από την πολιτική διαχείριση του ατυχήματος που έκαναν οι αρμόδιοι υπουργοί, ενώ μόνο το 12% των ερωτηθέντων δηλώνουν ικανοποιημένοι. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και 6 στους 10 ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζουν τους χειρισμούς της κυβέρνησης και μόλις το 23% τους εγκρίνει.

Οι πολίτες μάλιστα ζητούν παραιτήσεις. Στο ερώτημα για το αν τίθεται θέμα ανάληψης πολιτικής ευθύνης και παραίτησης από συγκεκριμένους υπουργούς, το 59% (μεταξύ των οποίων και το 51% πολιτών που αυτοπροσδιορίζονται ως ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ) απαντούν καταφατικά «ναι υπάρχει θέμα» και το 31% αρνητικά.

Στην ίδια έρευνα, το 77% εκτιμά ότι η διαρροή πετρελαίου και πίσσας στον Σαρωνικό, μετά το ναυάγιο, είναι οικολογική καταστροφή με μακροχρόνιες επιπτώσεις, ενώ το 17% πιστεύει ότι πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό ατύχημα που αντιμετωπίζεται.

 

No Comments Yet

Comments are closed