Ν. Παππάς για Σκοπιανό: Δεν νομίζω ότι πάμε για ναυάγιο – Η θέση της κυβέρνησης είναι καθαρή

«Δεν νομίζω ότι πάμε για ναυάγιο, έχει αναπτυχθεί μια δυναμική, είναι προφανές ότι όλες οι πλευρές, όσο προχωράει η διαδικασία, να θελήσουν να κάνουν κάποιους ελιγμούς, πολλές φορές λίγο πριν την ολοκλήρωση γίνονται κάποια πισωγυρίσματα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς σχετικά με τις διαπραγματεύσεις στη λύση της ονομασίας των Σκοπίων.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο «Realfm», ο κ. Παππάς τόνισε πως η θέση της ελληνικής πλευράς είναι απολύτως καθαρή, επαναλαμβανόμενη, και συνεπής. «Χρειάζεται η συνταγματική αλλαγή να δρομολογηθεί και η ονομασία, η οποία θα επιλεγεί, να είναι για όλες τις χρήσεις. Αν δεν είναι για όλες τις χρήσεις, δεν θα υπάρχει λύση λειτουργική και για τους δύο», επισήμανε στη συνέχεια.

Όσον αφορά την όλο και αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα, ο  υπουργός ΨΗΠΤΕ υποστήριξε πως αυτή τη στιγμή στη Τουρκία τα ελληνοτουρκικά δεν είναι η πρώτη είδηση, διότι τα ΜΜΕ ασχολούνται με τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα αλλά και με τη Συρία. «Αυτό δεν σημαίνει ότι αν υπάρχει μια διαρκής κινητικότητα πέρα από την αναμενόμενη ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα. Κανείς δεν μπορεί να το αποκλείσει. Αλλά, νομίζω ότι υπάρχουν προϋποθέσεις να υπάρξει ηρεμία, αλλά πρέπει η Τουρκία να αντιληφθεί ότι πρέπει να σεβαστεί το διεθνές δίκαιο και να συμπεριφέρεται ως καλός γείτονας», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στην οικονομία ανέφερε ότι «για την επόμενη ημέρα αρχίζουν και αποκρυσταλλώνονται δύο διαφορετικές στρατηγικές, η μία η στρατηγική της κυβέρνησης και του αναπτυξιακού σχεδίου, το οποίο διαβουλευόμαστε με τους θεσμούς και σύντομα νομίζω θα ολοκληρωθεί και από την άλλη η στρατηγική της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία επιθυμεί με πρόσχημα την επαναδιαπραγμάτευση των δημοσιονομικών στόχων να φέρει ένα νέο μνημόνιο, το λένε μεταξύ τους ένα ισχυρό πακέτο μεταρρυθμίσεων, ουδείς αντιλαμβάνεται τι σημαίνει αυτό».

Καταλήγοντας, ο κ. Παππάς συμπλήρωσε πως «Τη φορολογία θέλουμε και εμείς να την ελαφρύνουμε και καταλαβαίνουμε ότι κάποια στρώματα έχουν επιβαρυνθεί δυσανάλογα, κυρίως στρώματα στη χαμηλή και μεσαία επιχειρηματικότητα».

No Comments Yet

Comments are closed